Datum: zondag 17 maart 2019, 18:20 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit jaagt koploper SC Kruisland naar huis

Beek Vooruit speelde zondag een dijk van een wedstrijd in 2E. Lijstaanvoerder SC Kruisland zal zijn verliespartij in Prinsenbeek nog wel een tijd heugen.

Op sportpark de Heikant leek het alsof Beek Vooruit de koploper was en niet anderson. Natuurlijk, voor de pauze stond SC Kruisland wel op voorsprong, maar dat kwam vooral door het feit dat de thuisploeg twee knullige fouten maakte in de eigen defensie. De oranjehemden waren nog wel op 1-0 gekomen dankzij Loek Schalk, die een voorzet van Jorn Sweres afrondde.

Na rust voltrokken de Bredase dorpelingen een fantastische come-back. Joost Schalk boog de achterstand persoonlijk om in een 3-2-voorsprong, waarna zijn broer Loek Schalk en passent zijn hattrick voltooide. Hij trof nog eens twee keer het doel vanaf de strafschopstip, nadat een Kruisland-verdediger hands maakte en later nog een overtreding beging op Sweres.

Het ontketende Beek Vooruit dikte de score nog wat aan: Nils Nagelkerke kopte een bal ijskoud in de winkelhaak: 6-2. “Of ik dronken van geluk ben? Meer van dat. We speelden een superieure tweede helft, de beste van de afgelopen jaren. Wat nu ons doel is? Zoals we gisteren speelden is alles mogelijk, maar het linkerrijtje is een doel op zich”, aldus coach Arno Gabriëls tegen Voetbalinbreda.nl na afloop. Komend weekend reist Beek Vooruit af naar WSC.

Beek Vooruit – SC Kruisland 6-2 (1-2)
1-0 Loek Schalk, 1-1 en 1-2 SC Kruisland, 2-2 en 3-2 Joost Schalk, 4-2 en 5-2 Loek Schalk, 6-2 Nils Nagelkerke.