Datum: donderdag 2 mei 2024, 22:52 - Auteur: Mica de Montigny

Beek Vooruit-keeper Teun van Kerkvoorde kiest voor comeback bij Groen-Wit

Na twee jaar Beek Vooruit keert Teun van Kerkvoorde (foto) terug bij Groen-Wit. De sluitpost werd vorig seizoen eerste goalie, maar raakte op een zijspoor in Prinsenbeek en zit vol ambities om weer basisklant bij zijn club in Princenhage te worden. Voetbalinbreda.nl sprak hem.

Van Kerkvoorde kwam uit het niets onder de lat te staan bij Groen-Wit tijdens het seizoen 2021/2022 en verdiende een ‘transfer’ naar het hoger acterende Beek Vooruit. Daar keepte hij vorig seizoen in de zondag tweede klasse zo goed als alle wedstrijden, maar toen Gijs Schipperen dit seizoen naar sportpark de Heikant kwam, raakte Van Kerkvoorde zijn plekje onder lat kwijt. “Ik heb twee mooie jaren op d’n Beek zoals de dat daar ook wel eens noemen. Het is een mooie groep jongens met een goede organisatie. Stuk voor stuk zijn het allemaal toppers en heb ik zeker genoten de groep en de staf.”

Toch zat hij deze voetbaljaargang elk weekend braaf op het bankje. “Niet leuk, maar goed ik heb me erbij neergelegd dat ik tweede keeper ben. Ik zelf vind dat we dicht bij elkaar liggen en dat hij (Gijs Schipperen, red.) in dingen beter is dan ik, maar ik ook in dingen beter ben dan hij en de keuze maakt de trainer dan uiteindelijk. Maar als je dan niet speelt ben je teleurgesteld, je wilt altijd spelen. Maar daar wil ik volgend jaar absoluut verandering in brengen en hard voor gaan werken en de dingen die ik heb geleerd bij Beek Vooruit meenemen en zorgen dat ik volgend seizoen weer onder de lat sta.”

Vol bravoure denkt hij al aan augustus als de voorbereiding start. Van Kerkvoorde krijgt dan wel te maken met Toontje van Beers, het keeperstalent dat dit seizoen de nummer 1 werd van coach Oualid Saadouni. En ook Stijn Stoffelsen, de jonge bekerheld van vorig seizoen, is er nog evenals routinier Scott Colkin. “Maar dat houdt mij niet tegen om terug naar huis te gaan en er alles aan te doen om weer eerste keeper te worden”, besluit hij zijn relaas. Van Kerkvoorde komt aan de Postillonstraat Martijn van Galen weer tegen, de coach die hem liet debuteren bij Groen-Wit en die na de zomer ook weer terugkeert nadat hij onlangs aangaf Cluzona te verlaten.