Datum: zondag 11 november 2018, 17:53 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit klimt zes plekken na inhaalzege bij Uno Animo

Beek Vooruit moest zondagmiddag inhalen in 2E en deed dat met verve. Uno Animo verloor op eigen veld dankzij goals na rust van de gebroeders Schalk.

Op een slecht bespeelbaar veld trachtte de thuisclub het bezoek uit Prinsenbeek onder druk te zetten, maar de Bredase dorpelingen konden daar met enige regelmaat onder uit voetballen, zoals dat zo mooi heet in jargon. Kansen van beide clubs waren echter spaarzaam en dus was de brilstand ook de ruststand.

Beek Vooruit, dat opnieuw gewijzigd aan de aftrap verscheen mede dankzij een blessure van defensieleider Ruben Goedhart, kwam wel op voorsprong in het tweede bedrijf. Juist na een sterk begin na rust van Uno Animo was het Loek Schalk die op aangeven van Jorn Sweres de 0-1 op het scorebord prikte.

Loek Schalk (foto) viel daarna geblesseerd uit, maar zijn vervanger Joep Bulkmans bracht Joost Schalk in stelling en die gooide de deur hard in het slot voor de gastheren. “Of ik opgelucht ben? Dat is niet het juiste woord. Deze zege is meer een bevestiging van wat we op kunnen brengen in moeilijke fases.”

“Ik weet dat we de kwaliteiten hebben en de ene keer komt het er beter uit dan de andere. Vandaag was winst in elk geval broodnodig. We hebben verder geen kansen weggegeven, dus het resultaat is prima, maar het kan voetballend nog beter”, aldus winnend trainer Arno Gabriëls tegen Voetbalinbreda.nl.

Lang nagenieten van de cruciale driepunter, waardoor de laatste plaats wordt ingeruild voor plek 8, hebben de Bekenaren overigens niet. Dinsdagavond volgt de bekerkraker thuis tegen derdeklasser Groen-Wit. En komend weekend hervatten de oranjehemden de competitie in en tegen Zundert.

Uno Animo – Beek Vooruit 0-2 (0-0)
0-1 Loek Schalk, 0-2 Joost Schalk.