Datum: zondag 21 april 2024, 21:38 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit knalt alle frustraties van zich af bij Dosko

In de strijd tegen degradatie moest Beek Vooruit hoe dan ook winnen bij Dosko en zo geschiedde. Dat het echter richting de dubbele cijfers ging had niemand echt zien aankomen zondag in 2C.

In Bergen op Zoom draaien ze een dramatisch seizoen, maar ook de bezoekers uit Prinsenbeek presteren ondermaats deze huidige campagne. De equipe van coach Jack Sweres maakt echter nog kans om het vege lijf te redden en dus was het scoren geblazen op het gras van Dosko. Nils Nagelkerke veranderde een schot van richting en zag hoe het uitpubliek een eerste maal kon juichen en daarna ging het hard. Joost Schalk schudde een dubbelslag uit zijn mouw en bepaalde de ruststand op 0-3, maar in de tweede helft ging het nog beter voor de Bredase dorpelingen.

Loek Schalk (foto) verzorgde de 0-4 en Nagelkerke met zijn tweede van de middag de 0-5. Zowel Nagelkerke, Joost Schalk als Loek Schalk stonden na de 0-6 van Loek Schalk op twee goals, maar Loek Schalk werd de topscorer van de dag door zijn hattrick te voltooien vlak voor tijd.

“We hebben vertrouwen getankt. Dit was wel even nodig in ieder geval. Of het ingecalculeerd was deze driepunter? Nou ingecalculeerd niet, zo lekker ging het de afgelopen weken niet, dus we moesten sowieso vol aan de bak. Maar het was zeker geen geflatteerde overwinning, als we nog wat scherper waren dan waren het dubbele cijfers geworden tegen een matig Dosko. Dit is een hele lekkere overwinning en nu gaan we toch met wat meer zelfvertrouwen naar de laatste paar wedstrijden om te kijken hoe we onszelf kunnen gaan handhaven straks”, vertelde routinier Bas Frijters tegen Voetbalinbreda.nl.

Dosko – Beek Vooruit 0-7 (0-3)
0-1 Nils Nagelkerke, 0-2 en 0-3 Joost Schalk, 0-4 Loek Schalk, 0-5 Nils Nagelkerke, 0-6 en 0-7 Loek Schalk.