Datum: zondag 5 februari 2023, 23:19 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit steelt in blessuretijd alle punten van Victoria ’03

In 2C heeft Beek Vooruit zondag het seizoen perfect weten te hervatten. Concurrent Victoria ’03 werd voor zijn eigen publiek verslagen door het bezoek uit Prinsenbeek en dat was niet terecht.

In Oudenbosch waren alle aanwezigen getuigen van een sportieve beroving. Een welhaast pure diefstal, gepleegd door de bezoekende Bredase dorpelingen. Want toen Mees Vermeulen en de thuisploeg de 1-1-tussenstand hadden bepaald, duurde het tot de 86ste minuut vooraleer Victoria de wedstrijd leek te beslissen: 2-1.

Met nog enkele minuten op de klok kwam hij dan toch weer opdoemen: de onvermijdelijke Houdini-act. Alle meegereisde fans, de staf en de spelers wierpen een blik op het scorebord en dachten dat de terugreis naar ‘de Beek’ puntloos zou worden want minuut 93 was het al. Maar toen was daar Luc Klemans met de verlossende gelijkmaker.

Maar daar bleef het niet bij: Joost Schalk liet de boel ontploffen. De goalgetter zette in minuut 97 (!) zijn ploeg op voorsprong en maakte de sensatie compleet. Een bizarre driepunter voor de ploeg van coach Jack Sweres. Voetbalinbreda.nl vroeg aan verdediger Bas Frijters wat er allemaal gebeurd was. “We hebben toch nog even drie punten gestolen.”

“Het was een moeilijke en onrustige wedstrijd van beide kanten. Als je vier minuten voor tijd met 2-1 achter komt, dan is het meestal wel beslist. Dat je dan in blessuretijd nog wint, dan zijn dit toch de lekkere potjes om nog vies te winnen. Dan zie je wat je met veel inzet toch nog kunt bereiken”, besloot hij met een brede glimlach.

Victoria ’03 – Beek Vooruit 2-3 (1-1)
0-1 Mees Vermeulen, 1-1 en 2-1 Victoria ’03, 2-2 Luc Klemans, 2-3 Joost Schalk.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss