Datum: zondag 10 februari 2019, 17:17 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit legt laagvlieger Uno Animo over de knie

In 2E deed Beek Vooruit zondagmiddag wat het moest doen: winnen van laagvlieger Uno Animo. En op sportpark de Heikant waren er weer ouderwetse glimpen van stijlvol voetbal te zien.

Ondanks het feit dat na rust de score beter uitpakte voor de ploeg uit Prinsenbeek dan voor de pauze, was Beek Vooruit-trainer Arno Gabriëls meer onder de indruk van het eerste bedrijf. Dat eindigde in 2-1 dankzij goals van Jorn Sweres en Nils Nagelkerke. Met name de 1-0 van Sweres was subliem: Boye Snoek werd na vijf schijven vrijgespeeld en kon op de achterlijn assisteren.

Na de pauze werd het 2-0 (in totaal dus 4-1), via Loek Schalk en Boye Snoek. Uno Animo vecht tegen degradatie, maar kon zich helemaal niet goed meten met Beek Vooruit, dat nu middenmoter is, maar met inhaalduels voor de boeg zomaar nog de top vijf kan bereiken met een beetje geluk.

“Als we zo spelen als vandaag kijken we omhoog, in plaats van omlaag. Het was nodig om te winnen, ondanks dat we nog moeten inhalen”, aldus Gabriëls na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. Volgend weekend kruisen de Bredase dorpelingen de degens met VOAB.

Beek Vooruit – Uno Animo 4-1 (2-1)
1-0 Jorn Sweres, 1-1 Uno Animo, 2-1 Nils Nagelkerke, 3-1 Loek Schalk, 4-1 Boye Snoek.