Datum: zondag 13 maart 2022, 17:15 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit moet op eigen gras buigen voor RBC

De goede flow waarin Beek Vooruit de laatste tijd verkeerde in 2E is zondagmiddag verpest door RBC. De titelkandidaat uit Roosendaal won na rust met ruime cijfers van de ploeg uit Prinsenbeek.

Sportpark de Heikant zag een geweldige eerste helft, waarin de goals als rijpe appeltjes vielen. De voormalige profclub scoorde twee snelle uitgoals, maar Loek en Joost Schalk brachten het thuisteam weer op gelijke hoogte. Toch zou de ploeg van trainer Marcel van Helmond met een achterstand gaan rusten. Vijf goals in drie kwartier, fascinerend. In de tweede helft drukte RBC resoluut door en werd het in het laatste halfuur 2-5.

Voetbalinbreda.nl sprak na de zeperd met verdediger Bas Frijters (foto, rechts), die maar wat graag had gewonnen van de andere oranje ploeg. “RBC is een goede ploeg. Ze hebben gewoon echt een paar hele goede voetballers, die maken het verschil. Wij geven de goals wel weer makkelijk weg. Tot aan de zestigste minuut deden we aardig mee. We hadden niet hoeven te verliezen, maar misschien is RBC een maatje te groot voor ons.”

Beek Vooruit – RBC 2-5 (2-3)
0-1 en 0-2 RBC, 1-2 Loek Schalk, 2-2 Joost Schalk, 2-3, 2-4 en 2-5 RBC.