Datum: zondag 4 december 2022, 16:23 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit neemt een punt mee na bezoek aan Coal

Coal en Beek Vooruit hielden zondagmiddag gelijke tred in 2C. De ploeg uit Prinsenbeek scoorde twee uitgoals, maar kreeg slechts een punt.

Bij een zege op de laagvlieger uit Rotterdam had de Bredase dorpsclub aansluiting moeten houden met de subtop, maar Coal bleek een te lastig te nemen horde voor de formatie van coach Jack Sweres. De gastheren namen voor rust de leiding, maar dankzij de gelijkmaker van Nils Nagelkerke was de ruststand 1-1. Het gemoed bleef zodoende goed voor de oranjehemden, maar de wenkbrauwen hingen laag toen de Zuid-Hollanders na de pauze weer op voorsprong kwamen. Het duurde tot tien minuten voor tijd voor topschutter Loek Schalk een punt redde.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met verdediger Bas Frijters. “Er had meer ingezeten voor ons, helaas, maar uiteindelijk zijn we blij dat we een punt mee naar huis nemen. Tegen een toch lastige tegenstander op een lastig bespeelbaar veld. En normaal hoor je mij er nooit over, maar de scheidsrechter (Jester Francisca, red) wilde wel een beetje de ster van de middag zijn.” Beek Vooruit sluit volgend weekend de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Rood-Wit. Als de Bekenaren die winnen is een plek in de top vijf mogelijk. Game on.

Coal – Beek Vooruit 2-2 (1-1)
1-0 Coal, 1-1 Nils Nagelkerke, 2-1 Coal, 2-2 Loek Schalk.