Datum: maandag 6 mei 2019, 00:08 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit nipt ten onder bij koploper Unitas ’30

In Etten-Leur bracht Beek Vooruit koploper Unitas ’30 regelmatig in paniek, maar won de titelfavoriet toch. De club uit Prinsenbeek moest zondagmiddag genoegen nemen met een nipte nederlaag in 2E.

Beek Vooruit speelde zeer compact en gaf weinig weg in het hol van de leeuw. Zelf schakelde het een aantal maal gevaarlijk om, maar scoren lukte niet. Ook Unitas ’30, dat voor rust slechts een uitgespeelde aanval op de mat kon leggen, trof het vijandelijke doel niet. Na de pauze zouden de goals wel vallen: de arbiter negeerde de uitgrens en gaf een corner en U raadt het al, 1-0. Een kwartier voor tijd werd het ook nog 2-0 voor de thuisploeg.

Vijf minuten voor het einde bracht Teun van Raaphorst de spanning echter weer terug in de wedstrijd en zijn 2-1 werd bijna opgevolgd door de 2-2. Loek Schalk kreeg twee mogelijkheden en ook Mats Donders, maar het duo faalde. “Er had meer ingezeten, alhoewel Unitas ’30 ook kansen kreeg omdat we alles of niet speelden uiteindelijk. Ze hadden in ieder geval veel moeite met ons”, aldus Beek Vooruit-coach Arno Gabriëls tegen Voetbalinbreda.nl.

Komend weekend kruist middenmoter Beek Vooruit de degens met het hoger geklasseerde Madese Boys, uit.

Unitas ’30 – Beek Vooruit 2-1 (0-0)
1-0 en 2-0 Unitas ’30, 2-1 Teun van Raaphorst.