Datum: zondag 28 oktober 2018, 17:19 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit nipt ten onder op terrein van SC Kruisland

Beek Vooruit kwam wel op voorsprong zondagmiddag in 2E, maar verloor alsnog. SC Kruisland bleek na ruim negentig minuten uiteindelijk nipt de sterkste van de twee ploegen.

Toen Loek Schalk de bezoekers uit Prinsenbeek op voorsprong zette voor rust, leken de Bredase dorpelingen af te stevenen op een positief resultaat. SC Kruisland vocht echter voor wat het waard was en kreeg heel wat kansen op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk ook, waardoor de ruststand op 1-1 werd bepaald. Extra zuur was daarbij dat Nils Nagelkerke al na twintig minuten een rode kaart kreeg door een forse sliding.

Na de hervatting zochten de gastheren naar de winnende goal tegen tien Bekenaren, maar die viel lange tijd niet. Pas in blessuretijd en volgens Beek Vooruit-coach Arno Gabriëls ook nog in buitenspelpositie. “De scheidsrechter gaf voorafgaand aan de goal een corner, terwijl zij de bal gewoon achter schoten. Daaruit ontstond de goal in de negentigste minuut”, aldus de boze oefenmeester nog na tegenover Voetbalinbreda.nl.

“Na rust stonden we goed met een man minder en kregen zelfs de beste kansen. Zo ging er een bal voorlangs en werd er nog een bal van hun doellijn gehaald. Kruisland had het meeste balbezit, maar verdedigend stond het prima bij ons. Een aantal keer was onze eindpass onzuiver.” Komend weekend moet Beek Vooruit zich herstellen. Hoeven komt dan naar sportpark de Heikant voor een interessante derby.

SC Kruisland – Beek Vooruit 2-1 (1-1)
0-1 Loek Schalk, 1-1 en 2-1 SC Kruisland.