Datum: donderdag 10 maart 2022, 22:41 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit pakt een prima punt bij koploper VOAB

Beek Vooruit zit in de lift omhoog in 2E. Na een slecht begin van het seizoen lijkt de stabiliteit terug te keren in de selectie uit Prinsenbeek. Donderdagavond remiseerden de Bredase dorpelingen bij het immer sterke VOAB.

De bezoekers van vertrekkend coach Marcel van Helmond kwamen puik voor de dag, want Flemming Oprel onderstreepte dat met de uitgoal voor rust. Na enkele goede aanvallen over beide flanken volgde er een corner voor Beek Vooruit en die werd door Kobus Christiaanen teruggelegd op Oprel bij de tweede paal: 0-1.

Na de hervatting zette de thuisclub logischerwijs druk. De titalkandidaat profiteerde van een lage voorzet die door alles en iedereen werd gemist, behalve door hun aanvoerder: 1-1. Bij die stand zou het blijven. Voor verdediger Bas Frijters, die weer negentig minut speelde, was het prima leven met het uiteindelijk gelijkspel.

“Voor rust waren wij echt heel goed, maar na rust was het vooral bikkelen en hard werken onder de druk die zijn uitoefenden. Het is in elk geval een dik verdiend puntje voor ons. VOAB is altijd een goede ploeg, dus we zijn tevreden”, aldus de Bekenaar na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

VOAB – Beek Vooruit 1-1 (0-1)
0-1 Femming Oprel, 1-1 VOAB.