Datum: zondag 3 februari 2019, 17:59 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit redt belangrijk punt dankzij boomlange verdediger

Verliezen van een concurrent in het rechterrijtje betekent vaak struggles met het degradatiespook. Gelukkig voorkwam Beek Vooruit dat zondagmiddag in 2E thuis tegen Zundert.

Sportpark de Heikant maakte zich op voor een beloftevolle voetbalmiddag, waarbij alles in het teken stond van winnen. Althans, bij het thuispubliek. Want het vlaggenschip van de Prinsenbeekse club gaf niet helemaal thuis. Zundert kwam twee keer op voorsprong: Joost Schalk maakte nog wel 1-1, maar toen de bezoekende dorpelingen 1-2 maakte leken de Bredase dorpelingen op een dure thuisnederlaag af te stevenen.

Dat was buiten Ruben Goedhart gerekend. De grote defensieleider van de oranjehemden voorkwam namelijk een nederlaag. Niet door een beslissende tackle of een bal van de eigen doellijn te halen, zoals hij als verdediger regelmatig doet. Nee, hij scoorde de zeer kostbare gelijkmaker met zijn hoofd na een corner van Boye Snoek, waardoor het thuiskamp niet geheel mokkend de zondagavond in zou gaan. Wat restte was ontevredenheid, zo bleek achteraf.

“Ik ben uitermate ontevreden”, aldus coach Arno Gabriëls tegenover Voetbalinbreda.nl. We mogen blij zijn met een punt. We hebben niet verloren, maar een punt schiet je dan ook weer niet veel mee op. Wat we lieten zien was mat. De bepalende spelers waren niet thuis en we konden daarom geen vuist maken tegen een beweeglijke tegenstander.” Volgend weekeinde krijgt Beek Vooruit kans op wraak, thuis tegen Uno Animo, de concurrent onderin.

Beek Vooruit – Zundert 2-2 (1-1)
0-1 Zundert, 1-1 Joost Schalk, 1-2 Zundert, 2-2 Ruben Goedhart.