Datum: zondag 24 november 2019, 17:51 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit rekent eindelijk af met gehekelde rivaal Rijen

Al jaren is Rijen een soort angstgegner voor Beek Vooruit. Zondagmiddag in 2E kwam er echter een einde aan een reeks van zegeloze optredens tegen de Kanaries.

In Prinsenbeek gaan de nekharen af en toe overeind staan als de naam Rijen valt. Des te lekkerder is het dan om na jaren vol van pech en frustraties te winnen van de gele dorpelingen. Zondag was de eerste helft in evenwicht en verzuimde Joost Schalk om na een fantastisch balletje met buitenkant voer van Loek Schalk te scoren. Eerstgenoemde raakte namelijk de lat.

Het was wachten tot twintig minuten voor tijd, toen brak Flemming Oprel de wedstrijd open. De nieuweling uit het Bredase dorp kopte een voorzet van Joost Schalk tegen de touwen. Twee minuten later eiste de jonge doelpuntenmaker opnieuw de hoofdrol op. Hij testte met een schot de reflexen van de vijandelijke doelman, maar de rebound werd een prooi voor Loek Schalk: 0-2 in het hol van de leeuw.

Tien minuten voor het einde schoot Rijen de aansluitingstreffer nog binnen en toen wankelden de gasten. Rijen toucheerde het houtwerk achter goalie Pim Vincenten, die zelf in extremis nog een vrije trap uit de hoek ranselde. Al met al een zwaarbevochten, doch heerlijke driepunter. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met vertrekkend trainer Arno Gabriëls. “Het heeft vele jaren geduurd, maar eindelijk winnen we.”

”Twee jaar geleden stonden we 3-1 voor in de 85ste minuut en werd het nog 3-3. Ook vorig jaar maakt Loek Schalk de 1-2 in de 89ste minuut en penalty tegen in de 94ste leverde de gelijkmaker op, maar nu konden we de voorsprong vasthouden. We toonden een geweldige beleving en het is een puike prestatie. Maar al met al is het wel een terechte overwinning en hopelijk kunnen we deze lijn gaan doortrekken.” Komend weekend kruist Beek Vooruit de degens met Sarto.

Rijen – Beek Vooruit 1-2 (0-0) 0-1 Flemming Oprel, 0-2 Loek Schalk, 1-2 Rijen.