Datum: maandag 22 april 2019, 16:37 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit rekent eindelijk ijskoud af met rivaal Rijen

In 2E beleefde Beek Vooruit één van zijn mooie middagen maandagen. Concurrent Rijen werd door de Bredase dorpelingen op een ferme nederlaag getrakteerd.

Toen de trainer van Rijen een poos geleden opperde dat Beek Vooruit slechts een paar goede spelers (gebroeders Joost en Loek Schalk) en zijn ploeg elf was de toon gezet tussen beide rivalen. Ergerlijk genoeg konden de Bekenaren de laatste tijd niet winnen van de Kanaries.

Maar zoals keeper Pim Vincenten zei na de 2-2 van een paar weken geleden: “We krijgen ze nog nog thuis en op een beter veld”. Op sportpark de Heikant dreigde het echter snel mis te gaan. De bezoekende dorpelingen kregen een strafschop, maar Vincenten pakte die pingel knap.

Die cruciale save werkte als doping voor de club uit Prinsenbeek want drie minuten stond het 2-0 (!). Ongekende luxe voor coach Arno Gabriëls. “Dat was bepalend voor de wedstrijd. Voor rust deed Rijen echt niet onder voor ons en kregen ook zij mogelijkheden. Maar of onze keeper of de verdedigers waren hun tegenstanders de baas”, zo vertelde hij Voetbalinbreda.nl.

Nils Nagelkerke leverde met een omhaal de assist op de 1-0 van Loek Schalk en die scoorde even later dus opnieuw op aangeven van Joost Schalk. Ook na de pauze assisteerde Joost Schalk, deze keer op Boye Snoek. De linkspoot zou zelfs de 4-0-eindstand vastleggen door een vrije trap prachtig binnen te schieten.

“We kregen nog goede kansen om de score te verhogen, maar al met al wat dit een goede overwinning na de wanvertoning van vorig weekend toen we dik verloren.” Komend weekend zijn de oranjehemden vrij.

Beek Vooruit – Rijen 4-0 (2-0)
1-0 en 2-0 Loek Schalk, 3-0 en 4-0 Boye Snoek.