Datum: zondag 20 november 2022, 16:34 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit stunt op het gras van koploper VFC

Wisselvallig is Beek Vooruit en dus is de bijzondere overwinning van zondag in 2C eigenlijk geen verrassing. De ploeg uit Prinsenbeek won keihard van titelkandidaat VFC, dat door de zeperd de periodetitel aan RBC moest laten.

De bezoekers van coach Jack Sweres lieten van meet af aan zien dat ze honger hadden. Ambitieus spelend deelde Pieter van Opstal de ‘favorieten’ een tik op de kin uit: 0-1. En daar bleef het niet bij, want een vuistslag op de kaak van Benjamin van Wanrooij zorgde ervoor dat VFC voor rust al in de touwen hing: 0-2. De oranjehemden roken nog meer bloed na rust, want toen besliste Joost Schalk (foto) de pot.

Met twee treffers was de vliegensvlugge aanvaller de man die de statistiekenstrijd won. VFC redde de sportieve eer nog met een goaltje, maar daar had het meegereisde publiek maling aan. Zij genoten van een hard werkend en goed voetballend Beek Vooruit, waar Flemming Oprel en Thijs Rijmering de show stalen met krachtige optredens. Voetbalinbreda.nl sprak na de knappe uitzege met verdediger Bas Frijters

“Of dit een verrassende uitslag is? Ja, maar wel 100 procent terecht. We hebben vanaf het begin vol druk gezet en VFC eigen geen kans gegeven. Waarom we de ene week verliezen van een lager geklasseerd team en de andere week winnen van een topclub? Ik zou willen dat ik daar een antwoord op had. We weten eigenlijk zelf ook niet hoe het komt dat het er soms niet is, maar vandaag liep het heerlijk.”

VFC – Beek Vooruit 1-4 (0-2)
0-1 Pieter van Opstal, 0-2 Benjamin van Wanrooij, 0-3 en 0-4 Joost Schalk, 1-4 VFC.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss