Datum: zondag 11 december 2022, 17:57 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit veegt hekkensluiter Rood Wit van de mat

Een doelpuntenfestijn zondagmiddag in 2C met Beek Vooruit als triomfator. Rood-Wit was kansloos in Prinsenbeek.

Een must-win duel met de gedoodverfde degradant: de Bredase dorpelingen deden wat zij moesten. Sterker nog, het thuispubliek werd op een show getrakteerde van de gebroeders Schalk voor rust. Joost Schalk schoot de eerste treffer van de wedstrijd in het vijandelijke net, waarna Loek Schalk met een doppelpack de ruststand op 3-0 bepaalde.

In de tweede helft deed de thuisploeg van trainer Jack Sweres het nog beter. Joost Schalk (foto) maakte zijn tweede goal van de middag, waarna ook Jorn Sweres prikte. Een eigen doelpunt van de gasten en de voltooiing van de hattrick van Loek Schalk lieten de eindstand op 7-1 bepalen, want het bezoek uit Sint Willebrord scoorde tussendoor ook nog.

“Het was niet normaal vandaag, we stonden binnen twee minuten al op voorsprong en na acht minuten werd het al 2-0. We waren gewoon veel en veel beter en 7-1 is een terechte uitslag. Iedereen heeft keihard gewerkt en zijn best gedaan. Rood-Wit had geen antwoord op al onze aanvallen”, keek Beek Vooruit-verdediger Bas Frijters trots terug toen hij Voetbalinbreda.nl sprak.

Beek Vooruit – Rood-Wit 7-1 (3-0)
1-0 Joost Schalk, 2-0 en 3-0 Loek Schalk, 4-0 Joost Schalk, 4-1 Rood-Wit, 5-1 Jorn Sweres, 6-1 eigen doelpunt, 7-1 Loek Schalk.