Datum: zondag 25 september 2022, 16:16 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit veegt Victoria ’03 helemaal van de mat

Voor Victoria ’03 was het bezoek aan Beek Vooruit als een middagje wortelkanaalbehandeling bij de tandarts, die ook nog eens mislukt. De ploeg uit Prinsenbeek draaide als een tierelier en trakteerde het thuispubliek op een show in 2C.

Als je nieuwbakken trainer Jack Sweres voor de wedstrijd had gevraagd zijn handtekening te zetten onder een thuiszege, dan had hij die blind gezet. Dat zijn ploeg dan met 6-1 wint van een normaliter sterke ploeg als Victoria, kan hem alleen maar trotser maken dan hij al zou zijn. Natuurlijk, Sweres heef in vergelijking met de laatste seizoenen misschen een sterker team tot zijn beschikking. Met Tommy Croes centraal achterin, Benjamin van Wanrooij op het middenveld en de broertjes Schalk voorin staat er echt wat in combinatie met alle overige sterke basisklanten.

Dat de uitblinker van vorig seizoen bij Groen-Wit, Teun van Kerkvoorde, nog geen basiskeeper is, zegt ook wat over de kwaliteit van Boyd Melgert. Beide heren krijgen elk twee duels de kans zich te bewijzen in het Bredase dorp de komende weken. Enfin, terug naar de wedstrijd. Het was defensieleider Pieter van Opstal die de ban brak namens de oranjehemden. Het was als de bekende ketchup-fles: houd hem op zijn kop, tik tegen de bodem en waar het eerst nog even stokt, stroomt het daarna als een malle. Joost Schalk (foto) verdubbelde de marge, Loek Schalk maakte er 3-0 en wederom Joost Schalk bepaalde de ruststand op 4-0. Het bezoek uit Oudenbosch stond erbij alsof er een vliegtuigcrash had plaatsgevonden in De Beek.

Na rust, pas na de 5-0 van Loek Schalk, konden de gasten de sportieve eer redden: 5-1. Het slotakkoord was voor Loek Schalk, die daarmee zijn hattrick voltooide. Kort na de eclatante zege praatte rechtsback Bas Frijters bij met Voetbalinbreda.nl. “Dit was echt een goede wedstrijd van ons, al was Victoria niet in zijn beste doen. Maar wij speelden als collectief super. Na rust was het van ons wat minder helaas, maar we hebben een prima resultaat geleverd met zijn allen en daar zijn we heel blij mee hier op sportpark de Heikant.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

Beek Vooruit – Victoria ’03 6-1 (4-0)
1-0 Pieter van Opstal, 2-0 Joost Schalk, 3-0 Loek Schalk, 4-0 Joost Schalk, 5-0 Loek Schalk, 5-1 Victoria ’03, 6-1 Loek Schalk.