Datum: zondag 19 mei 2019, 16:53 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit vergroot degradatiezorgen voor JEKA

JEKA had voor zondag slechts drie punten meer dan de hekkensluiter van 2E en dus was de uitpot bij rivaal Beek Vooruit vrij cruciaal. De club uit Prinsenbeek won echter, ietwat tegen de verhoudingen in, waardoor de drie punten nu geslonken zijn tot twee.

Sportpark de Heikant zag voor rust een spectaculair duel: verdediger Bas Frijters (foto, rechts) gaf het startschot voor een heerlijke ‘stadsderby’. De ploegen uit de Gemeente Breda hadden tijdens het heenduel eerder dit seizoen al laten zien niet elkaars beste vrienden te zijn en dus waren de tackles en beuken hier en daar verklaarbaar. Tussendoor werd er ook nog gescoord. Wederom door de Bekenaren, die via topscorer Loek Schalk op 2-0 kwamen.

Nog voor de pauze bracht Remco de Groot de spanning terug in de wedstrijd. De routinier van de bezoekers bepaalde daarmee de ruststand op 2-1. In het tweede bedrijf gingen de Tricolores nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar het waren de oranjehemden die hun handen naar de hemel mochten heffen. Loek Schalk gooide met zijn tweede doelpunt van de middag de deur hard in het slot voor de bezoekende laagvlieger: 3-1.

“Deze zege voelt heel lekker aan”, vertelde coach Arno Gabriëls na afloop aan Voetbalinbreda.nl. “Gezien de tweede helft had JEKA gelijk kunnen maken, maar ze waren niet dodelijk genoeg. Wij wel. Hoe de rivaliteit was tussen beide teams? Er heerste een gezonde spanning”, besloot hij met een knipoog. In het uitkamp was trainer Bas Liebregts degene die met ons praatte. “Wij waren voetballend veel beter. We hebben nu nog steeds alles in eigen hand.”

Terwijl Beek Vooruit lekker uit kan buiken in de middenmoot, moet JEKA het degradatiespook verjagen van sportpark Tussen de Leijen. Komend weekend volgt het sluitstuk, thuis tegen hoogvlieger VOAB. “Dat is een goede ploeg, maar wij zijn dat thuis ook. We hebben er alle vertrouwen in en hebben er zin in om ons te handhaven, zonder de nacompetitie.” Beek Vooruit kruist op de laatste speeldag de degens met de Club Zonder Naam: Cluzona, Uit.

Beek Vooruit – JEKA 3-1 (2-1)
1-0 Bas Frijters, 2-0 Loek Schalk, 2-1 Remco de Groot, 3-1 Loek Schalk.