Datum: zondag 22 september 2019, 16:21 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit verliest punten na de pauze bij VOAB

Beek Vooruit heeft zijn start toch een beetje gemist in 2E. Natuurlijk, het punt zondagmiddag bij VOAB is goed te noemen, maar na de 0-1-ruststand toch een zure afloop.

“Als je na een goede goal van Loek Schalk na een steekpass van Joost Schalk 1-2 maakt in de 90ste minuut en je geeft dat nog weg, dan is dan zwaar balen natuurlijk”, valt Beek Vooruit-trainer Arno Gabriels maar meteen met de deur in huis als hij bijpraat met Voetbalinbreda.nl. Zo dichtbij was de equipe uit Prinsenbeek namelijk bij een zeer goede overwinning bij het altijd goed voetballende VOAB. Want twee keer maar liefst namen de Bredase dorpelingen de leiding, maar net zo vaak pareerde de thuisploeg.

De wedstrijd was overall misschien wel in het voordeel van VOAB, want die club voetbalde heel wat kansen bij elkaar. In elk geval net iets meer dan de Bekenaren. Toch kwamen de gasten op voorsprong. Een fraaie vrije trap van Boye Snoek belandde keurig in de kruising. VOAB zette flink druk en verdiende een penalty, maar Pim Vincenten keerde de strafschop en zorgde voor nog meer adrenaline bij het meegereisde publiek. Bijna was het 0-2, toen Joost Schalk de paal raakte, maar het werd 1-2.

Een verdwaalde voorzet zeilde zo in het doel van de oranjehemden. Na de pauze stond Beek Vooruit beter en waarschuwde Snoek de gastheren al met een bal tegen het houtwerk. Loek Schalk (foto) maakte er daarna dus nog 1-2 van, maar de 2-2 bleek niet te voorkomen in extemis, waardoor het knotsgekke duel geen winnaar opleverde. “We hadden onszelf een mooie start kunnen geven. Verdiend of niet maakt dan niets uit. Maar al met al verdiende VOAB wel minimaal een punt.”

“Jammer, maar op zich een goed resultaat tegen een goed voetballende ploeg. En nu de ploeg klaarstomen voor JEKA komend weekend”, besloot Gabriels met een knipoog.

VOAB – Beek Vooruit 2-2 (0-1)
0-1 Boye Snoek, 1-1 VOAB, 1-2 Loek Schalk, 2-2 VOAB.