Datum: zondag 16 oktober 2022, 16:04 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit vernedert JEKA voor rust en wint dik

VIDEO: JEKA heeft zondagmiddag in 2C zijn thuispubliek in de steek gelaten tegen Beek Vooruit. De bezoekers uit Prinsenbeek namen een rake driepunter mee huiswaarts dankzij een turbulent eerste bedrijf vol met uitdoelpunten.

Men ging er op sportpark Tussen de Leijen goed voor zitten. Twee ploegen waarbij het gif regelmatig komt bovendrijven als ze elkaar ontmoeten in de zondag tweede klasse, kruisten wederom de degens. Twee clubs die onderin de ranglijst bungelden. JEKA met vier uit drie, Beek Vooruit met drie uit drie. Een must win dus, vooral voor de Bredase dorpelingen, die enkele harde klappen incasseerden tot dusver. Vooral de 1-6-nederlaag tegen Cluzona deed zeer. Nieuwbakken coach Jack Sweres, die alleraardigst materiaal tot zijn beschikking heeft, moet toch beter kunnen met zijn formatie? Op die vraag kwam al heel snel antwoord. En dat antwoord was ‘ja’, in chocoladeletters.

De van Hoeven overgekomen centrumverdediger Joost Blaauwhof brak de ban op het gras van de Bredase Tricolores. Hij knikte een voorzet  keurig in de bovenhoek (zie video hier onder) en gaf daarmee de opmaat voor een galavoorstelling van de oranjehemden. Loek Schalk toverde uit een omhaal (zie video hier onder) ook een bal in de haak (0-2) en zijn tweelingbroer kon dus niet achterblijven: 0-3 via Joost Schalk. Alsof Jeugdig Enthousiasme Kan Alles niet genoeg geschrokken was knikte Benjamin van Wanrooij ook nog de vierde uitgoal tegen de touwen. En dat allemaal voor rust. Genant voor JEKA. De ploeg van trainer Ivo van Moergestel miste zijn captain Jules Philippart, maar moest zich geschaamd hebben voor het eigen optreden.

Enfin, na rust ging het beter voor de gastheren. Randy Klees mocht een strafchop nemen en deed dat met verve, maar meer dan de sportieve eer kon JEKA niet redden. Dat kwam mede door een sterk optreden van de Beekse goalie Teun van Kerkvoorde, die een goede kans maakt om de keepersstrijd te winnen van zijn concurrent Boyd Melgert. Beide sluitposen kregen twee duels de kans zich te bewijzen, dus aan het eind van deze maand wordt helder wie de eerste doelman gaat worden. In de slotfase pakte Nils Nagelkerke nog een rode kaart, maar ook met een man minder kwam Beek Vooruit geen moment in de problemen. Tijd voor Voetbalinbreda.nl om bij te praten met beide kampen.

Allereerst rechtsback Bas Frijters, die zijn ploeg een heerlijke wedstrijd zag ballen. “In de eerste helft viel het gewoon goed bij ons. Goede en mooie doelpunten ook. Na rust was het alleen maar tegenhouden en uitspelen. Waar we het vorig weekend af lieten weten qua werklust en inzet hebben we dat vandaag echt dubbel en dwars goed kunnen maken.” Namens de verliezers nam de toekijkende Philippart het woord. “Voor de pauze waren we enorm slecht. Het was matig en slap. Geen duels, bijna geen overtredingen op hun gevaarlijke kwartet voorin, dan zie je dat ze lekker kunnen voetballen. Ze kregen daar in de eerste 45 minuten ook wel echt alle tijd en ruimte voor, helaas.”

JEKA – Beek Vooruit 1-4 (0-4)
0-1 Joost Blaauwhof, 0-2 Loek Schalk, 0-3 Joost Schalk, 0-4 Benjamin van Wanrooij, 1-4 Randy Klees (pen.).

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss