Datum: zondag 29 oktober 2023, 21:06 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit viert feest na heerlijke ‘remontada’

Beek Vooruit boekte een cruciale zege zondagmiddag in 2C. Een zege die in eerste instantie totaal niet in de maak leek, maar CHC werd op indrukwekkende wijze afgetroefd.

In Prinsenbeek ontwikkelde zich een bizar scenario met een happy ending. Het thuispubliek begon al gauw te morren toen de bezoekers uit Den Bosch, die nog zonder puntenverlies waren na drie duels, uitliepen naar 0-2. Maar uit geslagen positie stond Beek Vooruit op. De revival startte met de aansluitingstreffer van Jorn Swers, waarna Loek Schalk de stand zelfs in evenwicht bracht.

En het werd nog mooier. De ‘kanteling’ werd een feit toen wederom Loek Schalk de 3-2 op het elektronische scorebord liet programmeren. CHC vreesde plots zijn eerste nederlaag van de campagne en zinspeelde op de 3-3, maar de Bekenaren waren te sterk. Zo sterk, dat het zelfs 4-2 werd met een explosie van vreugde als gevolg in het regenachtige Bredase dorp.

De kleine vleugelflitser voltooide uiteindelijk ook zijn hattrick en schreeuwde het uit (foto). Beek Vooruit kwam op 4-2 en had een fantastische ommekeer definitief bezegeld. Het feest werd helemaal compleet toen ook tweelingbroer Joost Schalk op het scoreformulier werd genoteerd: 5-2 en een uitmuntend resultaat voor de formatie van trainer Jack Sweres.

Voetbalinbreda.nl sprak met verdediger Bas Frijters, die door een enkelblessure het duel moest missen, maar komend weekend weer denkt te spelen. “Dit was echt een hele knappe prestatie en een terechte overwinning. Zelfs toen we met 2-0 achter stonden hadden wie niet het idee dat we zouden verliezen. We waren scherp, fel en bij vlagen voetbalden we prima. Iedereen was goed.”

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL OP ONZE FACEBOOK-PAGINA DOOR JOS THOMMASSEN

Beek Vooruit – CHC 5-2 (0-2)
0-1 en 0-2 CHC, 1-2 Jorn Sweres, 2-2, 3-2 en 4-2 Loek Schalk, 5-2 Joost Schalk.