Datum: zondag 20 februari 2022, 16:38 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit vloert directe concurrent Madese Boys

Na de 2-0-nederlaag van drie dagen geleden moest Beek Vooruit zondag winnen in 2E. Het rivaliserende Madese Boys kwam op bezoek en vertrok huiswaarts met een ruime nederlaag op zak.

Sportpark de Heikant kreeg de prelude voor het -volgende week losbarstende- grote Carnavalsfeest voorgeschoteld namens de ploeg van coach Marcel van Helmond. Want de regenachtige en winderige middag werd gepromoveerd tot feestje. Joost Schalk profiteerde van een in zijn schoot geworpen rebound en gaf de opmaat naar een ruime zege.

Want na de pauze zorgde zijn tweelingbroer Loek voor de 2-0: hij was het eindstation van een vlotlopende aanval over de rechterflank van de Bekenaren. De 3-0 ontstond uit een vrije trap op vijf meter van het Madese doel. Hun keeper pakte een terugspeelbal op en de spelhervatting werd door Jorn Sweres gescoord.

Invaller Bas Frijters beloofde het donderdagavond al: Beek Vooruit zou er alles aan gaan doen om te winnen. En zo geschiedde. “We hebben hard gewerkt. Het spel was van beide kanten niet altijd goed, maar het knokken en de reddingen van onze keeper Max Wigman waren genoeg voor de zege”, vertelde hij Voetbalinbreda.nl.

Beek Vooruit – Madese Boys 3-0 (1-0)
1-0 Joost Schalk, 2-0 Loek Schalk, 3-0 Jorn Sweres.