Datum: zondag 20 september 2020, 17:42 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit en VOAB scoren tien goals en spelen gelijk

Een wedstrijd om nooit meer te vergeten voor Beek Vooruit en VOAB in 2E. Zondagmiddag vielen de goals als rijpe appeltjes en deelden beide clubs de punten in Prinsenbeek.

Nieuwbakken Beek Vooruit-coach Marcel van Helmond keek zijn ogen uit tijdens zijn competitiedebuut voor de oranjehemden. Joost Schalk maakte er al rap 1-0 van, maar daarna liet VOAB zien dat het voetballend jaar in jaar uit een heerlijke ploeg heeft: 1-2 en de wedstrijd op zijn kop. Joost Schalk maakte nog gelijk, maar wat later sloeg VOAB weer toe: 2-3. Martijn Boere zorgde voor de ommekeer met zijn 3-3 en leek de thuisclub naar de volle buit te leiden, want dankzij een pingel van Loek Schalk en de derde goal van Joost Schalk stond het in de tweede helft plots 5-3.

“We hadden voor rust met 1-4 achter kunnen staan, maar als je met 5-3 voor staat mag je dat niet meer weggeven en voelt de 5-5-remise als een verlies”, zegt Beek Vooruit-aanvoerder Wesley van Oers tegen Voetbalinbreda.nl. Want in de slotfase kreeg VOAB met twee goals nog waar het recht op had; een punt. “Al met al is een gelijkspel terecht. VOAB is goed, maar gelukkig deden we het na rust een stuk beter. Het was een enerverende pot voetbal met de toeschouwers als winnaar”, lacht de verdediger als hij terugkijkt op de knotstgekke wedstrijd.

Beek Vooruit – VOAB 5-5 (2-3)
1-0 Joost Schalk, 1-1 en 1-2 VOAB, 2-2 Joost Schalk, 2-3 VOAB, 3-3 Martijn Boere, 4-3 Loek Schalk (pen.), 5-3 Joost Schalk, 5-4 en 5-5 VOAB.