Datum: zondag 30 september 2018, 16:59 - Auteur: Mica de Montigny

Beek Vooruit komt met de schrik vrij na knotsgekke seizoensouvertue

Wat een competitiestart voor Beek Vooruit: van 0-2 achter, naar 3-2 voor, naar 3-4 achter en dan toch nog juichen. Het gebeurde zondagmiddag op sportpark de Heikant in 2E.

De paar honderd toeschouwers klappen trots voor hun Beekse helden als de prima leidende arbiter fluit voor het einde. Via een goedkoop eigen doelpunt redde de club uit Prinsenbeek namelijk een punt een minuut voor tijd en dat mag best gevierd worden, zeker omdat de amusementswaarde ver boven de ‘8’ lag. Want ga maar na: als je tijdens de eerste 45 minuten vier goals ziet, netjes verdeeld over beide kemphanen en de zon schijnt op je bol, dan mag je niet klagen.

Toch werd er even gevloekt door het thuispubliek, want de bezoekers uit Goirle stonden plots op 0-2. Niet gek ook, want VOAB herbergt heel wat voetballende skills. Paniek bij de oranjehemden? Neen. Loek Schalk (foto) ging namelijk los. Hij zorgde voor de 1-1, de gelijkmaker en was ook nog verantwoordelijk voor de 3-2 vlak na rust, allemaal op aangeven van zijn broer Joost Schalk. De twee aanvalsduivels waren messcherp en de gasten stonden met open mond toe te kijken.

Heel eventjes dan, want VOAB liet zien het betere voetbal te kunnen spelen. Echt oogstrelende aanvallen schudde het uit zijn mouw. Tik, tak, kans, Pim Vincenten. Tak, tik, Pim Vincenten. Tot de 3-3 dan, toen moest de thuiskeeper wel weer vissen. En helaas voor hem ook nog bij een strafschop, toen Menno Baremans aan de noodtrem trok na de zoveelste topcombinatie van VOAB: pingel en 4-4. Tot Joost Schalk de bal voor schoot en deze via via in het eigen doel van VOAB rolde.

“VOAB is echt een goed voetballende ploeg, dus ik ben blij met een puntje”, begon Beek Vooruit-trainer Arno Gabriëls zijn relaas tegenover Voetbalinbreda.nl. “We beleefden een slechte start met twee tegengoals, dus het was prettig dat we voor rust nog op 2-2 stonden. Ik vind dat we weerbaarheid hebben getoond door de 2-0-achterstand om te buigen in 3-2 en vervolgd bij 3-4 nog gelijk te maken.” Volgende week wacht de ‘stadsderby’ bij promovendus JEKA.

Beek Vooruit – VOAB 4-4 (2-2)
0-1 en 0-2 VOAB, 2-1, 2-2 en 3-2 Loek Schalk, 3-3 en 3-4 (pen.) VOAB, 4-4 eigen doelpunt.