Datum: zondag 20 januari 2019, 17:58 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit pakt punt na ongelooflijke wedstrijd

Na negen goals redde Beek Vooruit in blessuretijd nog een punt zondag in 2E. De krankzinnige wedstrijd tegen WSC eindigde derhalve in een remise.

Op sportpark de Heikant beleefde iedereen een even frustrerende als geweldige voetbalmiddag. WSC uit Waalwijk schrok van de openingsgoal van Joost Schalk, maar sloeg keihard terug. Binnen mum van tijd stond het 1-3 voor de bezoekers. Na rust schoot Nils Nagelkerke de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar toen het 2-4 werd leek het wel gedaan in de tweede helft. Dat was buiten Joep Bulkmans gerekend. Het talent uit Prinsenbeek schudde een doppelpack uit zijn mouw en bracht de stand hoogstpersoonlijk op 4-4.

Maar in de staart van het duel der middenmoters zat het meeste gif. Joost Schalk leek met zijn tweede goal van de middag de strijd in het thuisvoordeel te beslechten, maar in extremis redde WSC een punt. “Of ik een paar jaar ouder ben geworden vandaag? Dat zeker”, zei Beek Vooruit-trainer Arno Gabriëls met een glimlach tegenover Voetbalinbreda.nl. “We hebben wel mentaliteit getoond. Tot twee keer toe terug in de wedstrijd gevochten, maar we balen dat we de 5-4 niet over de streep hebben kunnen trekken.”

“De scheidsrechter was een drama. Hij zette ons twee keer voor schut en nam het vlagsignaal van onze grensrechter niet over. De wedstrijd is gefilmd op Matchday.tv, en uit die beelden is op te maken dat WSC twee buitenspelgoals heeft gemaakt. Toch keurde de arbiter deze goals goed. Hij liet, al dan niet terecht, de twee grensrechters staan vandaag alsof ze er niet stonden.” Enfin, na tien treffers en veel tumult sloten beiden equipes dus in vrede af. Volgend weekend kruizen de oranjehemden de degens met Hoeven. Uit.

Beek Vooruit – WSC 5-5 (1-3)
1-0 Joost Schalk, 1-1, 1-2 en 1-3 WSC, 2-3 Nils Nagelkerke, 2-4 WSC, 3-4 en 4-4 Joep Bulkmans, 5-4 Joost Schalk, 5-5 WSC.