Datum: zaterdag 1 juni 2024, 15:51 - Auteur: Redactie

Bennekom kegelt Unitas ’30 uit de Vierde Divisie

Het doek is gevallen voor Unitas ’30 zaterdagavond. De ploeg uit Etten-Leur leek te winnen in de nacompetitie, maar Bennekom kantelde het duel vlak voor tijd, waardoor de geel-zwarten zijn gedegradeerd en naar de zondag eerste klasse moeten.

Op sportpark de Lage Banken liet de thuisploeg er geen misverstand over bestaan. Unitas ’30 was beter, kreeg kansen, maar Bennekom hield de nul voor rust. Pal na de pauze brak hun verzet echter: Justin Kwee scoorde de 1-0 en de spelmaker vierde dat uitbundig. Op dat moment was het wachten op de doodsteek, maar onder meer Achraf Chouiter en Tobias Ernst misten kans op kans.

Vijf minuten voor tijd viel de gelijkmaker en in blessuretijd werd het zelfs 1-2. De gastheren waren aangeslagen en moesten in de laatste seconde van de extra tijd ook nog de 1-3 incasseren. De teleurstelling was zichtbaar, spelers zakten naar het gras en supporters baalden stevig. Na twee jaar in de Vierde Divisie moet de grootste club uit Etten-Leur een niveau terug, totaal onnodig overigens.

Unitas ’30 – Bennekom 1-3 (0-0)
1-0 Justin Kwee, 1-1, 1-2 en 1-3 Bennekom.