Datum: dinsdag 11 juli 2023, 11:52 - Auteur: Mica de Montigny

Bizar: Advendo begint het seizoen zonder voorbereiding

Een bizarre situatie voor zondag vijfdeklasser Advendo. Vanwege het nog altijd ontbreken van een hoofdtrainer en een grote renovatie op sportpark ‘t Kadijkje, moet de ‘nieuwe’ selectie uit de Hoge Vucht zonder voorbereiding het seizoen in.

De club uit Breda-Noord kwakkelt al jaren in de kelder van het zondagvoetbal, maar toch lokte het nieuwe spelers deze zomer als Serginio Resort en Rivelino Resort, Marciano Grando en Nathan Ngamolo. Maar een fit en op elkaar ingespeeld team begin september voor de bekerduels? De kans daarop is klein. Het vlaggenschip van de Bastenakenstraat kan niet trainen en weet dus ook niet wie hun coach gaat worden, waardoor praten over spelsystemen en tactiek al helemaal een brug te ver is.

Eén van de spelers die bleef, maar daar stiekem een beetje spijt van heeft is, is topscorer Kendrick Cecilia. De spits werd begeerd door WDS ’19, maar zat op deadline-day in het buitenland vanwege een tragisch sterfgeval in zijn familie. Overschrijven lukte dus niet. Toch houdt hij de moed erin. Aan Voetbalinbreda.nl illustreert hij hoe de komende tijd eruit zal zien voor hem zijn ploegmaten. “Dit is natuurlijk lelijk allemaal, maar ik ben zelf sowieso al bezig. We voetballen bij DIA, dat complex is elke dag open tot 22:00 uur.”

“Samen met Nathan (Ngamolo, red.) en een paar boys trainen we voor onszelf daar in Teteringen. We deden pass- en conditieoefeningen. We moeten wel wel, we spelen geen oefenduels, niks. Dit is de slechtste voorbereiding die je kunt hebben.” Toch houdt de sympathieke Bredanaar de moed erin. Sterker nog, Advendo blijft ambitieus om hoger te eindigen dan de jaren ervoor. “Zelf zullen we oefenduels proberen te regelen bij andere clubs. We gaan er alles aan doen om een topseizoen te draaien. Met dit team en spelers moet het wel gaan lukken.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss