Datum: zaterdag 21 september 2019, 18:13 - Auteur: Redactie

Bizar debuut Baronie ZA na ‘hartritmestoornissen’

Voor Baronie ZA mondde de opening van 4C en zijn debuut als zaterdagteam uit in een teleurstellende dag. Tijdens de rust stond Internos met 1-0 voor in Breda, maar moest de scheidsrechter voortijdig afhaken.

Het beginnende zaterdagteam van Baronie kende een puike voorbereiding. Goede trainingen zorgden voor tactische en technische verbeteringen en in de bekergroep werd alles gewonnen. Achtereenvolgens UVV ’40, DIA en Chaam werden geklopt, waardoor de jonge Baronnen in de tweede ronde van het bekertoernooi zitten. Maar zaterdag, daar draaide alles om. Op sportpark de Blauwe Kei kwam Internos op bezoek voor meteen een kraker.

Maar het liep nog niet bij de groenhemden, alhoewel de Bredanaars uit het niets een kans op 1-0 kregen. Scoren lukte niet, maar de gasten uit Etten-Leur slaagden er wel in. Op het moment dat de rust zover was, gingen de lichtjes bijna uit bij de dienstdoende arbiter. Hij zou last hebben gehad van hartritmestoornissen, waardoor het duel definitief werd gestaakt. “De beste man is wel op eigen kracht naar huis gegaan”, vertelde Baronie ZA-coach Ricardo van den Bosch na afloop aan Voetbalinbreda.nl.

“Wij waren niet goed in de eerste helft. We kregen geen druk op de bal en in balbezit waren we slordig. We kregen nog wel een grote kans, maar de 0-1-tussenstand was terecht.” Enfin, een vrij onbevredigend weekend voor de ambitieuze spelers van Baronie ZA. De tweede helft zal ergens in een vrij weekend worden uitgespeeld. De debutanten krijgen dan nog 45 minuten plus een beetje om (punten)verlies te voorkomen.

Foto door Marcel Mol

Baronie ZA – Internos
(0-1 gestaakt tijdens de rust)