Datum: maandag 13 juni 2022, 19:50 - Auteur: Redactie

Bizar: DIA moet dinsdag acht minuten opnieuw spelen

Bij DIA zijn ze nog niet zeker van een plek in de volgende ronde van de play-offs ondanks de 2-0-zege van zondagmiddag op Blauw Wit ’81. De ploeg uit Teteringen wisselde zes keer met toestemming van nota bene de Bredase arbiter Mark van den Brink. Dat mag officieel niet en dus moet er dinsdagavond nog acht minuten worden uitgespeeld.

Vijf keer wisselen blijft dus de max. Het zorgt nu voor veel verbazing bij DIA. Trainer Erik van Rooij sprak zelfs met Omroep Brabant: “Dit is een hele vreemde situatie. Je overlegt tijdens de wedstrijd met de scheidsrechter en die keurt het goed. Na afloop ging Blauw-Wit bezwaar maken en heeft de KNVB dit besloten.” DIA-steunpilaar Kjell Hellemons reageerde verontwaardigd. “Het gaat toch ook om de gezondheid van de mensen. Raar dat die regel er dan bij ons nog niet is.”

Bij Blauw-Wit vinden ze het overigens niet meer dan logisch. Voorzitter Peter Jansen spreekt: “We staan in ons recht. Het is heel triest dat die jongen een hoofdwond oploopt, maar het was de zesde wissel, dus tegen de regels. Ik had het nog wel willen zien tegen tien man, we waren veel beter dan DIA op dat moment.” Overigens begint DIA dinsdag gewoon met elf man omdat de vijfde en de zesde wissel tegelijk plaatsvonden op sportpark de Gouwen. Dinsdag moeten de spelers dus voor acht minuten opdraven. Dat is een bittere pil, vooral voor DIA. Een merendeel zou morgen eigenlijk naar het stadionconcert van Guus Meeuwis in Eindhoven gaan. Een deel heeft al aangegeven nog steeds te gaan, maar een ander deel gaat toch voetballen.

Eén van hen is Remco Sluijk, die met twee goals (2-0, red) matchwinner was in het Bredase dorp: “Ik wil er voor het team zijn, daarom ga ik eerst voetballen. Maar ik had het natuurlijk liever anders gezien. Het is jammer dat het zo moet gaan. We gaan nu na de wedstrijd gelijk door. Hopelijk zien we dan nog een kleine twee uur van de show.” Van Rooij snapt dat spelers er eventueel voor kiezen om naar Guus Meeuwis te gaan. “Ik ga ze niet dwingen om te komen. Ik heb aangeboden om ze na de wedstrijd gelijk te brengen. Degene die er niet zijn zullen we moeten vervangen. Daar zijn we mee bezig. Ik had de training van dinsdag al afgelast vanwege te weinig man, dus het blijft een uitdaging.” Van den Brink fluit morgen overigens opnieuw.