Datum: maandag 26 oktober 2020, 23:10 - Auteur: Redactie

Bizarre bekernederlaag voor NAC Breda in Deventer

NAC beleefde een dramatische avond in Deventer. Door het drukke schema koos Maurice Steijn ervoor om vandaag enkele jongens die normaal gesproken minder minuten maken een kans te geven. Een totale off-day voor de ploeg leidde uiteindelijk een 6-0 nederlaag in.

NAC verscheen vandaag met een geïmproviseerd elftal aan de aftrap. Debutant Chiel Kramer stond op de goal, Moïse Adilehou en Gylermo Siereveld vormden het centrum van de verdediging en Javier Noblejas en de eveneens debuterende Milan Vanacker completeerde de achterhoede. Anouar Kali, Lewis Fiorini en Mounir El Allouchi vormden het middenveld. Nick Venema was de spits vandaag en werd op de flanken geassisteerd door Huseyin Dogan en DJ Buffonge.

De wedstrijd was amper vijf minuten oud toen de thuisploeg de eerste corner van de wedstrijd kreeg. Bij NAC stond het niet goed en Sam Beukema kon dan ook gemakkelijk de 1-0 binnen koppen voor ‘The Eagles’. Een valse start voor NAC.

Twee minuten later lag de bal er opnieuw in. Na wat rommelig uitverdedigen rond het eigen zestienmetergebied kon Erkan Eyibil de diepte ingestuurd worden. De nummer tien van Go Ahead kon gemakkelijk afleggen op de meegelopen Sam Hendriks, die de 2-0 binnen werkte.

NAC speelde een dramatisch eerste kwart van de wedstrijd. Nog voordat er 19 minuten verstreken waren stond het al met 5-0 achter in Deventer. Zakaria Eddahchouri, Jeroen Veldmate en Luuk Brouwers waren de doelpuntenmakers.

Maurice Steijn wilde erger voorkomen en greep in. Lewis Fiorini werd naar de kant gehaald en NAC O21-verdediger Darwin Heuvelman maakte zijn debuut voor De Parel van het Zuiden. Hierdoor zwakte de aanvalsdrift van Go Ahead Eagles enigszins af en werd er tot aan de rust niet meer gescoord.

Vrijwel direct na de thee maakte Antoine Rabillard de 6-0 voor de Deventenaren. Hierna voetbalden beide ploegen de wedstrijd uit zonder te scoren. Aan de kant van NAC maakte Pjotr Kestens en Luc Marijnissen nog hun officiële debuut. Zij zetten het totaal op vijf debutanten deze avond.

Het bekeravontuur zit er na één wedstrijd alweer op voor NAC.

Go Ahead Eagles – NAC Breda 6-0 (5-0)