Datum: zondag 20 januari 2019, 16:43 - Auteur: Redactie

Blamage van het jaar: TVC Breda verzuipt bij TPO

TVC Breda draait een miserabel seizoen in 5B. De vooraf zelfbenoemde titelkandidaat verloor met dubbele cijfers van één van de slechtste ploegen van de ranglijst: TPO.

TPO had de hele eerste seizoenshelft maar elf goals gemaakt in totaal en nog erger; slechts vier punten verzameld. Toch stopte het TVC Breda in de gehaktmolen, liet de machine op volle toeren draaien en begon het bezoek uit Tuinzigt likkebaardend op te peuzelen. Bij rust stond het al 6-0 (!) en iedereen duizelde nog na.

Na de thee werd het nog erger voor de Viola’s: de club uit Moerdijk trakteerde zijn thuispubliek op vier goals, waardoor de tien bereikt werd. Jeroen Ooms redde de spreekwoordelijk eer nog namens de gasten. Verliezend coach Twan van Fessem (foto) had na afloop in gesprek met Voetbalinbreda.nl geen goed woord over voor de wanvertoning.

“Het was een totale offday van heel het team. We gaven helemaal niet thuis. Het was ongelooflijk en TVC Breda onwaardig. We hebben niet gevoetbald. Het was te triest voor woorden wat ik vanmiddag heb gezien. Voor rust braken ze zes keer uit en scoren ze even vaak.” Volgend weekend kruist TVC Breda de degens met DEVO. Uit.

TPO – TVC Breda 10-1 (6-0)
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 7-0, 8-0, 9-0 en 10-0 TPO, 10-1 Jeroen Ooms.