Datum: zondag 3 februari 2019, 17:49 - Auteur: Luke Thomas

Blamage voor Bavel op het gras van hekkensluiter ZIGO

Bovenin 3B is het bloedstollend. De titelstrijd gaat tussen zes teams en kan dus nog alle kanten op. Bij winst zondagmiddag had Bavel de koppositie kunnen overnemen, maar ondanks een comeback tegen hekkensluiter ZIGO, krijgt het alsnog de deksel op de neus na een knotsgekke pot voetbal.

Bavel is bezig aan een seizoen dat nog alle kanten op kan. Het doet nog mee om de titelrace en had flinke stappen kunnen maken op bezoek bij ZIGO. De thuisploeg staat laatste en dus waren alle verhoudingen in het voordeel van de Bredase dorpelingen.

Maar Bavel beleede een ongelukkige middag. Binnen twintig minuten moesten er al twee spelers gewisseld en naar de Eerste Hulp gestuurd worden. Het is een slecht teken. Bavel komt dan ook op 2-0-achterstand, maar nog voor rust helft wordt dat dankzij Luuk Oomen, Rick van de Maagdenberg en Daan Diepstraten omgedraaid naar een 2-3-voorsprong (!).

Echter bleek de comeback te mooi om waar te zijn: ZIGO toont verrassend veerkracht na rust en wint met 4-3. Eigen schuld, volgens trainer Osman Erbas: “Het was een heel matige wedstrijd waarin zij veel meer beleving hebben gegooid.” Bavel pakt dus de uitgelezen kans om naar de koppositie te klimmen niet. Het verliest, maar er is nog geen paniek in de tent. Het verschil met de koploper is twee punten en dus kan het volgende week tegen thuis tegen concurrent TSC alsnog de kans aangrijpen.

ZIGO – Bavel 4-3 (2-3)
1-0 en 2-0 ZIGO, 2-1 Luuk Oomen, 2-2 Rick van de Maagdenberg, 2-3 Daan Diepstraten, 3-3 en 4-3 ZIGO.