Datum: zondag 5 februari 2023, 19:34 - Auteur: Redactie

Blamage koploper Groen-Wit tegen hekkensluiter Clinge

Het was een lange winterstop voor Groen-Wit en dat bleek zondag wel in 3A. De roestige titelfavoriet kreeg een verrassende tik op de kin van degradatiekandidaat Clinge.

De hondstrouwe aanhang was na een maand of twee dolblij om het vlaggenschip weer te mogen aanschouwen, maar Clinge verstierde dat feestje prompt. Ondanks een snelle openingsgoal van spits Tijn van Galen (foto) pareerde het bezoek uit Zeeland nog voor het rustsignaal. En na de pauze werd het enkel beter voor Clinge. Binnen mum van tijd stond het 1-3.

Van Galen maakte het duel met zijn tweede van de middag nog wel spannend, maar de bezoekers hielden stand en wonnen onverwacht in het hol van de leeuw. Coach Oualid Saadouni, die ziek op bed lag, maakte het niet mee. Voetbalinbreda.nl sprak derhalve met aanvoerder Abdel Zerai, die ook stomverbaasd was over de uitslag van de nummer 1 tegen de nummer laatst.

“Het was een echte offday, het was niet goed genoeg vandaag. Als dan ook al onze kansen er niet in gaan…. Het was een lange winterstop, maar we hebben wel wat oefenwedstrijden gespeeld en zijn vrij vroeg weer begonnen met trainen, dus daar laag het niet aan.”

Groen-Wit – Clinge 2-3 (1-1)
1-0 Tijn van Galen, 1-1, 1-2 en 1-3 Clinge, 2-3 Tijn van Galen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss