Datum: zaterdag 14 september 2019, 02:39 - Auteur: Mica de Montigny

Blamage voor NAC tegen tiental Jong FC Utrecht

NAC Breda liet vrijdagavond dure punten liggen in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen uiteindelijk tien man van Jong FC Utrecht bleef het bij de hatelijke brilstand.

Striemend. Anders valt het fluitconcert na afloop van 96 minuten doelpuntloos voetbal in het Rat Verlegh Stadion niet te omschrijven. Tegen de jongelingen en reserves van FC Utrecht was het steevast botsen op een rood-witte muur uit de Domstad. Voor rust weinig grote kansen, al was een schot van de nota bene van FC Utrecht gehuurde Boussaid (foto) via via bijna een doelpunt. De bezoekers hielden zich uiteraard bezig met metselen, zodat de Bredanaars op de muur bleven botsen. Een enkele keer lag er de mogelijkheid om te prikken via een counter, maar het werd niks.

Na de pauze drong NAC wederom aan en het ruim 16.000 koppige thuispubliek verwachtte eerder snel dan laat de 1-0. Helemaal toen Velanas een belachelijke rode kaart kreeg. Hij werd onderuit getrokken door Van Anholt en reageerde toen hij weer op zijn benen stond met een simpele duw met twee handen, waarop zijn tegenstander naar de grond dook. De arbiter gaf direct rood: bizar. Enfin, de zoektocht naar de openingsgoal hing nog nadrukkelijker in de lucht. Invallers Filipovic en Van Hooijdonk kregen kansen en ook spits Stokkers miste het doel op een haar na.

Verrassend genoeg lukte het niet na de zes minuten blessuretijd en dat is een hard gelag voor de ambitieuze Keuken Kampioen Divisie-club, die na de knotsgekke verliespartij bij FC Volendam twee weken geleden de eerste dip van het seizoen ervaart. Coach Brood heeft nog flinke uitdagingen in het verschiet, want op deze manier lijkt de Eredivisie ver weg. Met tien uit vijf en drie punten minder dan koploper De Graafschap is er uiteraard geen crisis, maar De Parel van het Zuiden moet per direct gaan leveren. Doelpunten met name, want de rest zit wel goed.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina gemaakt door onze fotograaf Jos Thommassen

NAC Breda – FC Utrecht 0-0.