Datum: dinsdag 23 april 2019, 21:02 - Auteur: Redactie

Boeimeer beleeft mooiste wedstrijd van het seizoen

Hoe dan? Dat is de vraag die menig voetballiefhebber zich zal stellen na dinsdagavond. Hekkensluiter Boeimeer stond namelijk met 4-0 achter in 4C tegen Dussense Boys, maar zette sportpark Heksenwiel in vuur en vlam na een sensationele tweede helft.

Hoewel de thuisploeg van trainer Richard Hoogkamer met vier goals werd afgetroefd voor rust, kreeg het zelf een handvol prima kansen om te scoren. Dat lukte dus niet en in de Haagse Beemden prepareerde men zich voor de zoveelste pijnlijke nederlaag deze campagne. Maar niet bleek minder waar uiteindelijk.

Dion Meyvis leek de sportieve eer te redden, maar ondertussen bekokstoofden de Koningsblauwen een bizar plan: de ruime achterstand ombuigen in een fenomenale thuiszege. Jens Bakker (foto) zorgde voor de 2-4, waarna Meyvis de spanning definitief terug in de wedstrijd bracht. Ook Bakker scoorde daarna zijn tweede treffer: 4-4.

Terwijl er tijdens de rust al wat toeschouwers naar huis waren gegaan, barstte het spektakel volledig los. Het bezoek uit Dussense Boys moet gedacht hebben dat er een curieuze substantie in hun bekertjes thee was gegoten, want de dorpelingen leken te hallucineren. Robbert Temmen, van kleins af aan al te vinden bij Boeimeer, voltrok de stunt.

Teammanager Sven van Bezouw sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “De eerste helft was gewoon goed van ons, maar niks viel goed. Bij hen wel in de omschakeling. Na rust viel bij ons alles goed. We winnen dik verdiend. Ik ben vooral trots op de boys die er elke week in blijven geloven en de gasten van het derde elftal die ons altijd helpen.”

Ook trainer Hoogkamer was een blij man. “Dit was de mooiste wedstrijd van het jaar.” En de ziekste dus. Komend weekeinde mag Boeimeer, dat nu vier punten heeft verzameld in totaal, weer voetballen. Dan is de toekomstige zaterdagploeg gastheer als Berkdijk op bezoek komt.

Boeimeer – Dussense Boys 5-4 (0-4)
0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 Dussense Boys, 1-4 Dion Meyvis, 2-4 Jens Bakker, 3-4 Dion Meyvis, 4-4 Jens Bakker, 5-4 Robbert Temmen.