Datum: zondag 28 april 2019, 18:48 - Auteur: Redactie

Boeimeer blijft verrassen en klopt nu ook Berkdijk

Na de fantastische overwinning in 4C van afgelopen dinsdag is hekkensluiter Boeimeer los. Ook zondag werd er gewonnen, deze keer van laagvlieger Berkdijk.

Dinsdagavond werd het na een 0-4-ruststand nog 5-4 voor de Koningsblauwen. Zoveel doelpunten zouden er ditmaal niet vallen op sportpark Heksenwiel. De thuisploeg was heel de wedstrijd beter dan de bezoekende dorpelingen, maar kon dat pas na 57 minuten tot uiting brengen. De linksbenige Dion Meyvis (foto) schoot met zijn rechterbeen binnen: 1-0. Daar zou het bij blijven, want gescoord werd er niet meer door beide kampen.

Winnend trainer Richard Hoogkamer sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Ik zei nog tegen Dion Meyvis dat hij in sommige situaties met zijn rechterbeen moest schieten in de rust. Dat hij dus prima in de tweede helft”, lacht de coach. Wat er veranderd is bij ons nu we het zo goed doen? “De ondersteuning van het bestuur en het meedenken op de eerste plaats. Waar eerder niet thuis werd gegeven binnen de club is er na een bestuurlijke verandering nu eindelijk wel de verantwoordelijkheid genomen. En met een redelijk vast team en duidelijkheid is er meer mogelijk op voetbalgebied. We hebben vandaag in elk geval weer verdiend gewonnen.”

Desalniettemin heeft Boeimeer (13) de rode lantaarn nog wel in handen, maar Berkdijk (12) is in het vizier. De echte hekkensluiter is overigens SC Hoge Vucht, maar die zijn uit de competitie gehaald door de KNVB. Komend weekend is Boeimeer vrij.

Boeimeer – Berkdijk 1-0 (0-0)
1-0 Dion Meyvis.