Datum: zaterdag 23 april 2022, 21:57 - Auteur: Redactie

Boeimeer en Baronie sluiten stadsderby af met een remise

Op sportpark Heksenwiel konden Boeimeer en Baronie elkaar niet verslaan zaterdagavond. Derhalve blijven beide clubs een anonieme rol vertolken in 4D.

In de Haagse Beemden opende de thuisclub furieus. Prima voetbal leidde de 1-0 in van Alseny Soumah, waardoor de jonge Baronnen terecht tegen een achterstand aankeken tegen de jonge Koningsblauwen. Boeimeer kreeg zelfs kansen op de 2-0, maar die viel niet. En dat zou hen opbreken, want in de tweede helft liet Baronie zich van zijn sterkste kant zien.

Max Denisov bracht de stand in evenwicht en er volgden toen nog zeker vijf grote kansen op de winnende goal, maar de 1-1 bleef na ruim anderhalf uur intact. Voetbalinbreda.nl sprak na de wedstrijd met beide coaches, te beginnen met Tom Looijmans van Boeimeer. “In de eerste helft hadden we licht de bovenhand, maar na rust lieten we het afweten en mogen we blij zijn dat we nog een punt overhouden.”

Ricardo van den Bos, van Baronie, sprak ook zijn mening uit. “Voor rust was het niet goed van ons, we speelden in een te laag tempo in opbouw en zetten niet goed druk. We kregen toch wat kansen. Na rust waren we stukken beter en kregen we zeven open kansen, alleen scoorden we die niet. Op basis van de tweede helft hadden wij moeten winnen.”

Boeimeer – Baronie ZA 1-1 (1-0)
1-0 Alseny Soumah, 1-1 Max Denisov.