Datum: zaterdag 15 februari 2020, 22:32 - Auteur: Redactie

Boeimeer haalt keihard uit in topper tegen Vrederust

Wat een spannende kraker leek te worden in 4C, eindigde zaterdagavond in een monsterzege voor Boeimeer. Directe concurrent Vrederust was het slachtoffer.

Boeimeer was op alle fronten heer en meester op sportpark Heksenwiel. “We hebben de tegenstander volledig zoek gespeeld”, jubelde coach Lorenzo Boudewijns tegenover Voetbalinbreda.nl na afloop.

De 1-0 viel na een kwartier: een vrije trap van Roy Croes brak de ban en zes minuten later kwamen de Koningsblauwen op 2-0. Rick Dielemans (foto, rechts) liep ‘1 op 1’ op de vijandelijke keeper en legde de bal op de goed meelopende Guilliano Wierikx breed. Twee minuten later liep Wierikx ‘1 op 1’ en legde de bal goed breed op de meegelopen Dielemans; 3-0. Net voor rust volgde nog een steekbal op Wierikx en die schoof het leer langs de keeper, 4-0.

”In de rust gezegd ‘speel deze wedstrijd zonder schade uit en dat deden we.” Binnen 35 seconden kregen de Bredanaars al een kans op 5-0, maar die ging mis. Daarna een goede loopactie van Gilliano Lenz, die de bal breed legde en Wierikx schoot goed binnen. De 6-0 was een schitterende aanval opgezet door jeugdspeler Brayn Ripzaad, die de bal pan klaar legt voor Lenz.

Daarna een inschattingsfout waardoor Vrederust 6-1 maakt: concentratiefout.
Erna nog een soort slotoffensief voor Ezra van Leeuwen, die een vrije trap over de muur in het kruis schoot. “Daarna nog wat kansjes gehad voor meer goals, maar ik ben een zeer tevreden trainer, die enorm trots is dat we dit tegen een goed voetballende ploeg hebben kunnen bewerkstelligen.”

Boeimeer – Vrederust 7-1 (4-0) 1-0 Roy Croes, 2-0 Guilliano Wierikx, 3-0 Rick Dielemans, 4-0 Guilliano Wierikx, 5-0 Guilliano Wierikx, 6-0 Gilliano Lenz, 6-1 Vrederust, 7-1 Ezra van Leeuwen.