Datum: zaterdag 21 september 2019, 18:27 - Auteur: Redactie

Boeimeer laat zich meteen zien als zaterdagploeg

De seizoensouverture voor het nieuwe Boeimeer verliep prima zaterdagmiddag in 4C. Na een achterstand kon de nieuwe equipe uit de Haagse Beemden toch nog zegevieren op het gras van DVO ’60.

De lang verwachte seizoensopener in Roosendaal pakte prima uit voor Boeimeer. Tijdens de eerste helft was Boeimeer namelijk heer en meester, maar kwam het uit het niks door een verdedigingsfout wel op achterstand. De bezoekers bleven daarna desondanks geconcentreerd spelen en kwamen na een ware scrimmage op gelijke hoogte door Jonathan Fiddelers. Net voor rust werd het zelfs 1-2 dankzij een schitterende aanval: Guilliano Wierix was het eindstation.

Na rust startten de Bredanaars te zwak en DVO scoorde binnen een minuut al de 2-2. Maar paniek was er niet echt. In de 75ste minuut werd het door een goede loopactie 2-3 door Danny Ummels.

“Daarna komen we goed weg en mogen we blij zijn dat Jermaine de Vulder (17 jaar) ons in de wedstrijd houdt met drie cruciale reddingen. Eerste helft Boeimeer beter en tweede helft DVO beter. Een gelijkspel was terecht geweest, maar  de eerste drie punten gaan mee naar Breda”, aldus de trotse trainer Lorenzo Boudewijns na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

DVO ’60 – Boeimeer 2-3 (1-2)
1-0 DVO ’60, 1-1 Jonathan Fiddelers, 1-2 Guilliano Wierix, 2-2 DVO ’60, 2-3 Danny Ummels.