Datum: donderdag 5 mei 2022, 12:43 - Auteur: Mica de Montigny

“Boeimeer maakt voetballend kans tegen The Gunners”

Zaterdagmiddag is het weer zover: de heuse derby van de Haagse Beemden. In 4D kruisen The Gunners en Boeimeer de degens met elkaar en ondanks het grote verschil op de ranglijst, lijken de verhoudingen dicht bij elkaar te liggen. Voetbalinbreda.nl blikt vooruit met trainer Tom Looijmans (Boeimeer) en aanvoerder Paul Pedersen (The Gunners).

Terwijl The Gunners momenteel koploper is met 42 punten en Boeimeer één na laatste staat met slechts zeventien punten, was het heenduel op sportpark Heksenwiel erg spannend. Eerder dit kalenderjaar leken beide buurtgenoten af te sluiten met een doelpuntloze remise, maar dankzij een goal in blessuretijd jeugdspeler Lucas van Steen won The Gunners op een koude dinsdagavond in maart. Komt er op sportpark het Hooghuys, ondanks het immense verschil op de ranglijst, weer een ijzingwekkend duel aan?

“Als we de wedstrijd om voetballende kwaliteiten laten draaien in plaats van fysiek werk, zullen we een mooie kans maken”, vertelt de nieuwe oefenmeester van Boeimeer. “Het is wel algemeen bekend dat The Gunners de wedstrijd naar zich toe kan trekken door het fysiek overwicht te halen en de ander uit de wedstrijd te halen. Dat hebben zij in de eerste onderlinge wedstrijd ook goed uitgevoerd. Maar uiteraard gaan we ons voorbereiden op een spannende wedstrijd. We zullen er alles aan doen om de punten van The Gunners af te pakken, zodat we volgend seizoen de derby kunnen behouden op dit niveau. Uiteindelijk is het wel weer gewoon een wedstrijd die je hetzelfde moet benaderen als iedere andere en niet moet uitvergroten”, zo tracht de jonge coach zijn formatie koel te houden aan de vooravond van het wijkgevecht.

De Koningsblauwen kenden wat trainerswisselingen gedurende deze campagne, hebben een metamorfose ondergaan qua selectie en worden inmiddels gerespecteerd door hun tegenstanders. Kansen dus voor het team van Looijmans. “Ik denk dat het een spannende wedstrijd wordt die beide teams kunnen winnen. Dus ik voorspel een een gelijkspel of nipte zege voor één van beide teams.”

Hoe denkt aanvoerder Pedersen (foto, links) die met zijn 39 jaar terugkwam om The Gunners kampioen te maken zoals hij vorig decennium als eens deed, over de clash in Gageldonk? “Wij hoeven op het moment voor niemand te vrezen. Voetballend vind ik het niet verkeerd gaan bij ons. Zij waren een paar manden terug voetballend inderdaad goed, maar wij zijn dat de laatste weken ook geworden. Men roept wel dat wij voetballend minder zijn, maar daar ben ik het nooit mee eens. Het is best vreemd als je bovenaan staat en je hebt slecht gespeeld. Dan ben je gewoon te goed voor deze competitie. Je kunt niet alle wedstrijden geluk hebben. Wij worden sowieso weer beloond voor het werken.”

“We gaan gewoon weer bikkelen. Negentig minuten lang en de drie punten pakken, dat is het belangrijkste. De uitslag maakt dan niet uit. We krijgen nog vijf finales, we moeten gewoon alles winnen. Iedereen weet wat voor club The Gunners. Het is een werkploeg. Anderhalf uur werken en werken loont altijd, bij iedereen. We hebben er zin in en zijn klaar voor de derby van de Haagse Beemden”, aldus spits Pedersen.