Datum: zaterdag 9 november 2019, 19:40 - Auteur: Redactie

Boeimeer rekent ijskoud af met tandeloos Baronie

Boeimeer haakt als enige van de vier Bredase clubs in 4C aan bij de top van de ranglijst. Zaterdagavond legde de club uit de Haagse Beemden stadsrivaal Baronie over de knie na een bij vlagen aantrekkelijke pot voetbal.

Sportpark Heksenwiel maakte zich vlak voor etenstijd op voor een heuse stadsderby. Kunstgras, kunstlicht en kunst na vier minuten van de eindelijk weer fitte Jonathan Fiddelers. De multifunctionele verdediger had een zeer fraaie crosspas in huis en die werd na een puike loopactie van sterkhouder Danny Ummels op waarde geschat: 1-0. Het was al snel gedaan met de kat uit de boom kijken, beide ploegen waren ‘aan’. Baronie speelde ook goed, tot het vijandelijke strafschopgebied. Daar stokte het uiteindelijk.

Veel balbezit voor de jonge Baronnen, weinig spierballen. Boeimeer had de kansen, maar benutten lukte niet meer. Het rustsignaal betekende voor de gasten een voorlopige nederlaag. En het werd er niet beter op voor het bezoek uit Ijpelaar. Na ruim een uur spelen floot de scheidsrechter voor een handsbal in de zestien van Baronie: pingel. Wie anders dan Ummels pakte het cadeautje gretig uit: 2-0 en de kraker was wel beslist.

Deed Baronie dan helemaal niks gevaarlijks; jawel. Een minuut of tien voor tijd kopte het op de lat, maar daar werd verder niemand warm of koud van. Even later strooide de pijlsnelle Randy Kimwanga extra zout in de wonden van de gasten. Hij trapte de bal keurig binnen in de korte hoek van een meter of zestien. De jonge buitenspeler zorgde daarmee meteen voor het slotakkoord.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met beide coaches, te beginnen met de verliezende: Ricardo van den Bos. “Wat mijn gevoel nu zegt? Dat we voetballend veel beter waren en we dus zeker niet hadden hoeven te verliezen. Alleen onze eindfase in de opbouw was niet goed, waardoor we weinig kansen creëerden.” Namens het winnende kamp reageerde trainer Lorenzo Boudewijns.

“Wij waren veel scherper in de duels. Ik moet een compliment maken naar mijn groep. Het is goed om te zien dat we de tik van vorig weekend nu zo te boven zijn gekomen.” Volgend weekend reist Boeimeer af naar concurrent Vrederust. Baronie ontvangt dan hekkensluiter PCP voor opnieuw een stadsderby.

Boeimeer – Baronie ZA 3-0 (1-0) 1-0 en 2-0 (pen.) Danny Ummels, 3-0 Randy Kimwanga.