Datum: zaterdag 19 september 2020, 19:51 - Auteur: Redactie

Boeimeer sloopt The Gunners in het laatste halfuur

(VIDEO ONDER HET VERSLAG) Een hete derby van de Haagse Beemden eindigde zaterdagavond in het voordeel van Boeimeer. Het bezoekende The Gunners leek aanvankelijk de ploeg die de lakens uitdeelde, maar werd in de slotfase hard door midden gebroken in 4C.

Sportpark Heksenwiel was gevuld met minstens 300 mensen. Het eerste duel van het seizoen werd verfraaid door aangename temperaturen, een heerlijk zonnetje en gedrag dat Mark Rutte zou vervloeken. Van de ‘anderhalve meter-regel’ en een ‘Corona-proof’complex kwam namelijk helemaal niks terecht. Ook voetballend Breda heeft er ordinair gezegd schijt aan. Enfin, terug naar het voetbal.

Het voetbal dat door The Gunners het best werd gespeeld. De ploeg van trainer Peter Remie heeft een metamorfose ondergaan. Veel jong talent, met de terugkeer van de 37-jarige Paul Pedersen als prima impuls. Met hem in de aanval heeft de kleine volksclub uit Gagedonk zo veel meer uitstraling gekregen. Het leverde zelfs de verdiende 0-1 op, maar dat moment bleek veelbesproken.

De jonge arbiter, die te onervaren was om zo’n beladen duel te leiden, keurde hem echter af. Doelpuntenmaker Daniël Zwanenburg werd daarmee beroofd van een geldige goal. Het leek alsof Boeimeer de gasten liet komen en het balbezit gunde, maar The Gunners was simpelweg beter. Uiteindelijk werd er niet gescoord voor rust en waren de kansen verder wel een beetje schaars.

In het tweede bedrijf ging het helemaal los. Terwijl de Boeimeer-slopers een reeks aanslagen in petto hadden op de enkels van spits Pedersen, bleef The Gunners voetballen en zoeken naar een opening. Het was echter de thuisploeg van trainer Lorenzo Boudewijns die tegen de verhoudingen in de wedstrijd open kon breken. Giliano Lenz, uitgerekend hij, tikte een prima voorzet binnen bij de tweede paal.

Even ervoor had de buitenspeler te horen gekregen dat zijn opa was overleden. Hij kwam te laat aan voor de wedstrijdbespreking, maar mocht toch starten van zijn trainer. Lenz was gretig om voor zijn grootvader te schitteren en dat was aan alles te zien: schitterend. Toen defensieleider Jonathan Fiddelers verrassend de 2-0 binnen knikte uit een hoekschop, begon Lenz weer te excelleren.

Het publiek voor de kantine scandeerde zijn voornaam en dat gaf hem nog meer vertrouwen. Gili, zoals hij genoemd werd, dolde zijn directe tegenstander tureluurs en gaf een assist op Mikey Damen: 3-0. Lennart van der Klooster deed zes minuten voor het einde nog iets terug na een harde voorzet van Pedersen, maar de 4-1 van Jordy Pas, die ervoor nog niet uit de verf kwam, was opnieuw op aangeven van Lenz.

Tim Suter, afgelopen zomer van Boeimeer naar The Gunners gegaan, kon het niet meer aanzien en kreeg nog een rode kaart tot hilariteit van een deel van het thuispubliek. Het was een onnodige rode kaart, net zoals de hele nederlaag die niet nodig was. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met de trainer van de winnaars en de captain van de verliezers.

“Ik zei tegen hun coach Peter Remie dat ze het eerste uur de betere ploeg waren, maar er niks mee deden. Gelukkig werd een zuiver doelpunt van The Gunners afgekeurd. Zij speelden zoals wij wilden spelen, maar het lukte aanvankelijk niet. Uiteindelijk zie je hoe volwassen wij kunnen spelen en killen we de wedstrijd. Ik ben heel blij met de zege en met mijn ploeg”, aldus Boudewijns.

Routinier Pedersen vertaalde het gevoel van het uitkamp. “Mijn weekend is naar de tering. Dit had niet gehoeven”, zegt hij op zijn Bredaas. “We domineren 65 minuten en zij winnen met 4-1. Mijn enkel is bont en blauw. Kijk hoe ze mij verdedigden. Dat doen wij niet. Dat heeft alles te maken met meedogenloosheid. Dat noemen ze alles om te winnen. Gif”, besloot de balende goalgetter.

Klik hier voor een fotoserie van deze wedstrijd op onze Facebook-pagina geschoten door Jos Thommassen

Boeimeer – The Gunners 4-1 (0-0)
1-0 Giliano Lenz, 2-0 Jonathan Fiddelers, 3-0 Mikey Damen, 3-1 Lennart van der Klooster, 4-1 Jordy Pas.