Datum: zaterdag 4 juni 2022, 17:40 - Auteur: Redactie

Boeimeer snoept dure punten af van balend SCO

Boeimeer kan met opgeheven hoofd richting volgend seizoen. Zaterdagmiddag speelde het gelijk tegen hoogvlieger SCO in 4D.

Boeimeer-coach Tom Looijmans vatte de remise op sportpark Heksenwiel uitgebreid samen voor Voetbalinbreda.nl. “SCO kwam via een makkelijk gegeven penalty op 0-1, waar keeper Dison Luu noh dichtbij zat en Bryan Ripzaad maakte tevens via een makkelijk gegeven strafschop 1-1. Na de eerste helft, waar wij de bovenliggende ploeg waren, maar veel opbouwende fouten maakten doordat het te veel risico nam, gingen we met 1-2 de rust in.

“In de tweede helft had het bezoek uit Oosterhout niets in te brengen en kwamen we op 2-2 door Pepijn van den Corput na een goede actie van Alseny Soumah. Uiteindelijk was het wachten op de 3-2 en kwam SCO met tien man doordat hun speler commentaar gaf en in een minuut twee gele kaarten hiervoor kreeg. Toen we Jasper van Rijswijk door een blessure moesten wisselen, verloren we de grip op middenveld waardoor we het winnende doelpunt niet meer wisten te maken.”

“We speelden een sterke wedstrijd met eindelijk wat fysieke weerstand. Ik ben erg trots op de groep dat we na een hectisch seizoen kunnen terug kijken op een tweede seizoenshelft met een aantal mooie prestaties.” SCO verloor dure punten en moet een duel extra spelen in hun nacompetitie om promotie.

Boeimeer – SCO 2-2 (1-2)
0-1 SCO (pen.), 1-1 Bryan Ripzaad (pen), 1-2 SCO, 2-2 Pepijn van de Corput.