Datum: zaterdag 16 november 2019, 18:45 - Auteur: Redactie

Boeimeer verliest topper bij Vrederust met nipte cijfers

Boeimeer liet zaterdagmiddag dé kans liggen om aan te haken bij de top van 4C. De nederlaag bij Vrederust was echter wel te verklaren.

Op het gras van Vrederust begon Boeimeer dramatisch aan de topper. Nog geen zes minuten na het eerste fluitsignaal en de eerste thuisgoal lag er al in. Een kwartier later leek het zo goed als kansloos, want Jonathan Fiddelers, normaliter steunpilaar bij de Koningsblauwen, viel weg met een rode kaart. Hij haalde een doorgebroken speler neer na een lelijke inworp.

De Bredanaars mochten van geluk spreken dat de ruststand 1-0 was en niet 3-0. Tóch herpakte de club uit de Haagse Beemden zich. In de tweede helft creëerde Boeimeer namelijk drie puike kansen, maar het rendement liet te wensen over. Gescoord werd er niet, door beide partijen overigens. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met coach Lorenzo Boudewijns.

”Balen. De manier waarop je verliest vooral. We waren voor rust veel te tam. Na de pauze kregen we echte prima mogelijkheden tot de gelijkmaker. Maar vooral maak ik een compliment voor de jongens omdat zo zo zijn blijven strijden.” Boeimeer had bij een zege derde gestaan, maar moet blij zijn met een top vijf-notering deze maand. Volgend weekend is het vrij.

Vrederust – Boeimeer 1-0 (1-0) 1-0 Vrederust.