Datum: zaterdag 5 oktober 2019, 17:21 - Auteur: Redactie

Boeimeer wint bizarre pot mede dankzij ‘gat in het net’

Boeimeer heeft zich zaterdagmiddag hersteld van het ‘laffe’ optreden van vorig weekend in 4C thuis tegen DOSKO (3-0-nederlaag, red.) . Op het gras van Alliance wonnen de Bredanaars met ietwat geluk. Of misschien wel heel veel geluk. Hoe dan ook, het werd 0-2.

In Roosendaal was Boeimeer tijdens de eerste helft eigenlijk wel heer en meester en kwamen ze uiteindelijk door een goede aanval via een afstandsschot van Danny Ummels op 0-1. Een heuse droomstart op vijandelijk grondgebied. “Maar daarna gebeurde er echt het meeste gekke ooit”, vertelt de Bredase coach Lorenzo Boudewijns na afloop aan Voetbalinbreda.nl. Het is maar goed dat er geen VAR aanwezig was bij de rood-zwarte vereniging, want anders was het misschien wel een andere wedstrijd geworden. Boudewijns legt de tamelijk curieuze situatie uit.

“Alliance maakte na een schitterende aanval de 1-1, maar door een gat in het net gaf de arbiter een achterbal. Echt ongekend. Ik riep vlak ervoor dat de bal wel in het net moest liggen.” Bizar is dus nog bescheiden uitgedrukt, het bezoek uit de Haagse Beemden ontsnapte zodoende aan een kostbare gelijkmaker.

Enfin. In de tweede helft speelde Boeimeer meer gecontroleerd. Alliance moest wel meer vooruit spelen door de achterstand en daardoor kwam er veel ruimtes voor de bezoekers, waar zij overigens totaal niks mee deden. Uit het niks scoorden ze dan toch de 0-2. Routinier Rick Dielemans kreeg een afvallende bal en hij plaatst de bal rustig langs de vijandelijke keeper. Alliance probeerde nog wel druk te zetten, maar uitkeeper Jermaine de Vulder was simpelweg niet te passeren.

”Het is een goed resultaat en vooral goed om dit te zien na de blamage van vorige week. Maar die goal van Alliance, dat kon echt niet”, besloot Boudewijns met een grote glimlach. Komend weekend ontvangen de Koningsblauwen de geplaagde stadsgenoot PCP ZA op sportpark Heksenwiel: game on.

Alliance – Boeimeer 0-2 (0-1)
0-1 Danny Ummels, 0-2 Rick Dielemans.