Datum: zaterdag 29 oktober 2022, 18:43 - Auteur: Redactie

Boeimeer ziet verhit duel met FC Bergen gestaakt worden

Het was zaterdag hommeles op sportpark Heksenwiel, waar Boeimeer en FC Bergen speelden in 4C. Scheidsrechter Bel staakte de wedstrijd uiteindelijk definitief ‘uit angst’.

De gemoederen liepen hoog op in de Haagse Beemden. De eerste staking was al na 8 minuten spelen, toen stond Boeimeer met 1-0 voor na de openingstreffer van Jari Hoogendijk. Wie hoopte op een heerlijke middag voor de Koningsblauwen kwam bedrogen uit. De trainer van de thuisclub, Tom Looijmans, schetst voor Voetbalinbreda.nl de situatie.

“Door een klein opstootje, waar we zelf misschien wel een rode kaart, maar FC Bergen zeker vier rode kaarten had moeten krijgen, besloot de scheids zonder enige kaart te geven door te gaan. De 30 minuten daarna was de angst van de scheidsrechter voor FC Bergen erg zichtbaar en zou hij zo nog een speler of drie met rood weg moeten sturen, maar laat hij iedereen staan. Door deze angst van de scheidsrechter en het voordeel dat dit voor FC Bergen geeft liepen zij uit tot 1-3. Wanneer mijn assistent Jurian van Ham hem heel netjes op de situatie wijst krijgt hij een gele kaart. Op dat zelfde momemt vraag ik of de scheids nog tegen FC Bergen durft in te grijpen en we anders beter kunnen stoppen, geeft hij zelf toe dit niet meer te durven en staakte gelijk de wedstrijd. Hopelijk mogen de wedstrijd vanaf minuut 1 overspelen.”

Overigens was arbiter Bel bij het eerste opstootje al in de kleedkamer op het moment dat beide teams een verhitte discussie voerden op het veld volgens bronnen, die menen dat dit nooit had mogen gebeuren. Al met al een zwarte zaterdag dus voor alle partijen. Wordt vervolgd.

Boeimeer – FC Bergen (gestaakt na 40 minuten bij een 1-3-stand)
1-0 Jari Hoogendijk, 1-1, 1-2 en 1-3 FC Bergen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss