Datum: donderdag 13 april 2023, 13:55 - Auteur: Mica de Montigny

Bredanaar Talboom verruilt Dongen voor Unitas ’30

Na twee jaar Dongen is het boek binnenkort gesloten voor Roman Talboom. De 22-jarige aanvaller verdedigt na de zomer de clubkleuren van Unitas ’30. Voetbalinbreda.nl sprak hem.

Talboom (foto) speelde ruim 40 wedstrijden voor de ploeg van coach Osman Erbas, maar brak nooit écht helemaal door op sportpark de Biezen. De voormalig speler van onder meer JEKA en FC Eindhoven spreekt over zijn situatie. “Ik heb een hele mooie tijd bij Dongen gehad. Qua speeltijd is het niet geweest waarop ik had gehoopt, maar ik heb mij wel als voetballer verder kunnen ontwikkelen. Mooie wedstrijden mogen spelen op goed niveau. Ondanks dat het qua speeltijd niet was zoals ik had gehoopt, ben ik Dongen heel dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Op welk vlak ik me ontwikkelde? Voetballen op hoog baltempo. En dat de omschakeling echt een wedstrijd kan beslissen, omschakeling is zo belangrijk in het voetbal, misschien wel het belangrijkste aspect.”

Maar het gebrek aan speeltijd zat de linksbuiten, die ook vaak over rechts kwam de laatste tijd, net iets te dwars. Wanneer kwam de Vierde Divisie-club uit Etten-Leur in beeld? “Dit is rond de winterstop gaan spelen. Ik speelde steeds minder, dus had ik aangegeven dat ik rond wilde kijken of er wat interessants voorbij zou komen en dat werd Unitas ’30. Die club speelt altijd mooi en aanvallend voetbal, ze hebben een jonge selectie die zich iedere week blijft ontwikkelen. Unitas ’30 staat denk ik ook wel voor ontwikkeling, ze zijn drie keer gepromoveerd in korte tijd. Ik wil belangrijk worden voor Unitas ’30 door middel van doelpunten en assists. Ik heb nu natuurlijk op verschillende niveaus gespeeld, dus hoop ook mijn ervaring te kunnen gebruiken om vervolgens als team een stabiele Vierdedivisionist te worden.”

En als de overstap daadwerkelijk beklonken is en Talboom flitst langs de vleugels van sportpark de Lage Banken, dan wacht er hoogstwaarschijnlijk een pikante ontmoeting. Dongen staat namelijk stijf onderaan in de Derde Divisie en een plek in de Vierde Divisie waar Unitas ’30 zich zal handhaven lonkt. Zelf wil hij van die derby nog niets weten. “Wij gaan er dit jaar bij Dongen alles aan doen om in de Derde Divisie te blijven. Mocht het volgend jaar dan toch zo zijn dat we tegen elkaar spelen, dan is dat voor mij een speciale wedstrijd, ja.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss