Datum: dinsdag 23 februari 2021, 19:28 - Auteur: Mica de Montigny

Bredase routiniers balen van vreemde ’27 plus’ maatregel

Na maanden zonder groepstrainingen maakte het Kabinet dinsdagavond bekend dat er weer in groepsverband getraind mag worden. Geen groepjes van twee en aangepaste sessies, maar gewoon heerlijk grote partijen enzovoorts. Maar, inderdaad, maar, er is een voor vele bizarre regel opgelegd. Alleen mensen die jonger zijn dan dan 27 jaar mogen in groepsverband sporten. Voetbalinbreda.nl spreek met enkele 27-plussers van clubs in onze Gemeente.

Premier Mark Rutten en minister Hugo de Jonge ratelen door, maar het enige wat voor onze redactie even blijft hangen is de maatregel voor 27 jarigen en ouder. Die mannen, in de kracht van hun leven, mogen dus niet meedoen aan groepstrainingen. Partijtjes aan het eind? Niks daarvan, gewoon toekijken langs de zijlijn. Hoe vinden de Bredase hoofdrolspelers dit zelf? Te beginnen met UVV ’40-allrounder Sjoerd Den Dekker. Het 32-jarige kind van de club fronst zijn wenkbrauwen. “Misschien denken ze daar in Den Haag dat wij als routiniers niets meer kunnen leren. Dan zou ik ze graag toch eens uitnodigen op zondagmiddag half drie”, lacht hij. “Ik ben wel blij dat er versoepelingen zijn, maar teleurgesteld dat de grens op 27 jaar wordt getrokken. Dat is in mijn optiek haast niet uit te leggen”, aldus de fysiotherapeut. “Wat ik ga doen als de jongere mannen partijen doen? Dan kijk ik wel of ik met de andere oudjes in groepjes van vier kan trainen”, knipoogt hij.

Ook Erik Meijerink is net als Den Dekker 32 jaar, maar hij speelt voor rivaal Bavel, een niveau hoger in de zondag tweede klasse. “Ach, trainen is toch voor mensen zonder talent”, klinkt het uit de gekrulde mondhoeken van de ervaren linkspoot. “Nee, ik ben blij dat er weer in groepsverband getraind mag worden. En ik snap wel dat het niet meteen voor iedereen is, al blijft het natuurlijk wel lastig waar de leeftijdsgrens te trekken. Hopelijk geldt het straks voor iedereen en kunnen we alsnog de eerste seizoenshelft af gaan maken. Het enige dat ik kan doen is mezelf op een andere manier fit houden of stiekem met een vals identiteitsbewijs meetrainen, haha.”

Ook bij de beste amateurclub van de Parel van het Zuiden heerst er vaagheid omtrent de beslissingen. Doelpuntenmachine Jorik Mijnhijmer (foto) zal bij zondag Hoofdklasser Baronie moeten zien wat er gaat gebeuren de komende tijd op sportpark de Blauwe Kei. “Die regel is klote. Welk seniorenteam bestaat nu uit spelers van alleen maar onder de 27 jaar? Ik heb nog geen idee over hoe we dat gaan oplossen. Dit gaat in overleg met onze coach Jurriaan van Poelje. Zelf sport ik sowieso elke dag. Of krachttraining, of hardlopen of andere work-outs via een app of televisie. Ik blijf wel fit. Maar dat het tot 27 jaar is snap ik niet. Ik ben benieuwd naar de beweegreden van het Kabinet”, besluit de spits zijn verhaal. Helaas gingen de beleidsbepalers er live op TV niet op in. Het blijft gissen waar dit vandaan komt en of dit ook wordt nageleefd.