Datum: donderdag 16 mei 2024, 23:59 - Auteur: Redactie

Brian Piris staat met ‘1-0 achter’, maar keert toch terug als trainer bij PCP

Brian Piris (foto) tekende een contract bij TVC Breda afgelopen zomer, maar nog voor dit seizoen begon vertrok hij daar al. Mede door het TV-programma ‘De Voetbaltrainer’ van Veronica dat vorig jaar viraal ging kreeg hij veel negatieve kritieken, maar de ex-coach van The Gunners en Molenschot staat aan de vooravond van een terugkeer als coach bij PCP.

In Brabantpark weet men zaterdagmiddag of het degradeert naar de nieuwe zaterdag vijfde klasse, als The Gunners op bezoek komt. Beide ploegen hebben de zege nodig en zijn afhankelijk van de concurrenten onderin en bovenin. De kans is het grootst dat PCP na dit dramatische seizoen opnieuw een niveau gaat zakken, maar het heeft wel een ‘nieuwe’ trainer in huis gehaald met Piris, die in 2018 ook al coach was bij de destijds zondag vijfdeklasser. Op sportpark Lage Kant gaat hij op zoek naar eerherstel.
 
“Eerlijk is eerlijk, het was niet makkelijk om na de serie van Veronica een nieuwe club te vinden, omdat bij de gesprekken die ik met clubs heb gevoerd de eerste vraag was ‘ben jij echt zo?’. Dan sta je dus al met 1-0 achter. Maar straks gewoon opnieuw beginnen en laten zien dat ik wel een aardige trainer ben. TV kan je dus maken en breken. Maar nu trots dat ik voor een jaar heb getekend bij deze mooie, multiculturele en gezellige volksclub. PCP past bij mij en ik bij PCP. Zin in”, zegt Piris op zijn Social Media.
 
Op sportpark Lage Kant Noord is Errol Sint Jago de afgelopen maanden interim-coach geweest. Hij neemt dus afscheid deze maand.