Datum: zondag 1 maart 2020, 20:16 - Auteur: Redactie

Broodnodige zege voor UVV ’40 op bezoekend Virtus

Een zeer welkome overwinning voor UVV ‘40 in 3B. Zondagmiddag vochten de Bredase dorpelingen langs Virtus.

Virtus had het betere van het spel in Ulvenhout, maar echte kansen creëerden ze niet. UVV had zich voorgenomen om passie en strijd erin te gooien. Dat werkte prima. Daardoor kon men Virtus van de goal houden en zelf bij vlagen tot aanvallen komen. Dat resulteerde in de 1-0. Mooie voorzet van Justin den Tenter, binnengekopt door Tim Brillenburg Wurth. Na rust kwam er meer druk van Virtus en de thuisploeg kwam met een man minder te staan door een rode kaart van doelpuntenmaker Brillenburg Wurth.

”Maar eigenlijk kwamen we niet echt in gevaar en maakten we de 2-0 door een pegel van Nick van de Velden. Uitblinker voor mij: Jari Heestermans (jeugdspeler 019). Het was geweldig hoeveel drive en gezonde agressie hij in de wedstrijd heeft gelegd. Maar ook Nick Mertens en Niek van Vliet. Werkten knoerthard en zorgden dat de verdediging lucht kreeg door de bal voorin vast te houden.”, aldus Sjoerd Den Dekker tegenover Voetbalinbreda.nl na afloop.

“Maar als we komende zondag tegen degradatieconcurrent ZIGO niet winnen, dan was dit allemaal voor niks, haha.” Dan is captain Rolf Snepvangers er weer bij overigens. Hij miste de pot tegen Virtus vanwege een vakantie in Valencia omdat het eigenlijk ‘een vrij weekend zou zijn’.

UVV ’40 – Virtus 2-0 (1-0)
1-0 Tim Brillenburg Wurth, 2-0 Nick van de Velden.